Afaceri de familie E-mail
Afaceri de familie Prietenul la nevoie se cunoaste. Mai ales in vremuri de criza, cand un ajutor financiar este mana cereasca. Daca acesta vine sub forma unui contract cu Primaria, este cat se poate de bine.
Omul de afaceri Andreas Huber este un norocos. In primul rand pentru ca primarul Klaus Johannis ii este nas si in al doilea rand pentru ca firma sa, Saubermann SRL, a "prins" un contract gras cu Primaria Sibiu: asigura serviciile de curatenie in ambele sedii ale Primariei.
Pentru acestea, incaseaza 220.000 de lei, in acest an. Adica aproximativ 4.500 de euro pe luna, din bugetul municipalitatii.
Firma lui Andreas Huber face curatenie in cele doua sedii ale Primariei.

Criza economica a pus capac multor firme din judetul Sibiu. In timp ce unele s-au inchis, iar altele au intrat in conservare, majoritatea functioneaza la cota de avarie. Exista, insa, si unele mai norocoase. Printre ele, se numara si SC Saubermann SRL, al carui actionar majoritar este Andreas Huber. Omul de afaceri este cunoscut sibienilor si din postura de proprietar al Autohaus Huber, dar si din cea de fin al primarului Klaus Johannis.

Contract de 220.000 de lei

Firma Saubermann a incheiat, in decembrie 2008, un contract cu Primaria Sibiu pentru servicii de curatenie in cele doua sedii. In schimbul serviciilor prestate pe tot parcursul anului 2009, firma lui Andreas Huber va incasa 220.000 de lei (aproximativ 55.000 de euro). Mai precis, curatenia in cele doua sedii ale Primariei ii costa pe sibieni aproape 4.500 de euro pe luna. "Contractul a fost semnat pentru o perioada de un an, in urma procesului de cerere-oferta la care au participat si alte firme. Contractul este in valoare de 220.000 de lei si va expira la sfarsitul acestui an", precizeaza Mirela Gligore, purtator de cuvant al Primariei Sibiu. Edilului-sef nu i se pare nimic anormal in faptul ca firma finului sau are contract cu Primaria pe care cu onor o conduce. "Putea fi alta firma", a afirmat Klaus Johannis. Dar nu este.

Solutie „ieftina"

Potrivit purtatorului de cuvant, municipalitatea a preferat sa incredinteze serviciile de curatenie unei firme specializate intrucat este "cea mai ieftina solutie". "Municipalitatea a decis de multa vreme sa externalizeze personalul pentru curatenie. Era costisitor. La fel si acum. Daca am fi apelat la personal, costurile ar fi fost mult mai ridicate. Trebuia sa suportam cheltuieli de aparatura si de alte produse, necesare pentru intretinerea curateniei. Asa, firma specializata are toata aparatura necesara", spune Mirela Gligore. Anul trecut, serviciile de curatenie au fost contractate de o alta firma din Sibiu.

Nunta de pomina

Andreas Huber este primul fin al lui Klaus Johannis. Primarul Sibiului, impreuna cu sotia sa, Carmen, i-au cununat pe Cristina Langa si Andreas Huber in august 2005. Petrecerea s-a desfasurat la restaurantul Palace si a avut 250 de invitati. A fost o nunta fara dar. Nasul a avut ceva emotii cand avocatul Dorin Suciu a furat mireasa. Negocierile au fost scurte si s-au soldat cu o promisiune nu foarte ferma. Seful Baroului Sibiu i-a cerut primarului nas sa-i asfalteze strada pe care locuieste, Costache Negruzzi. Johannis i-a promis ca, daca aduce mireasa nevatamata, „poate se va asfalta si acea strada".

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav