Afaceri multe si prospere E-mail
Afaceri multe si prospere Ilie Gradinar este un foarte prosper om de afaceri. Este implicat, ca actionar sau administrator in mai multe firme care au executat, de-a lungul anilor, lucrari publice, comandate si platite de municipalitatea sibiana. Fie ca este actionar declarat, fie ca se ascunde in spatele unor oameni loiali lui, Gradinar a reusit, prin intermediul a opt firme, sa mulga din plin bugetul local. Secretul succesului in afaceri este postul de director general, administrator si presedinte al Consiliului de Administratie al SC Energie Termica SA, societate al carei pachet de actiuni este detinut in totalitate de Consiliul Local al Municipiului Sibiu. Ilie Gradinar este unul dintre "norocosii" care fac afaceri cu statul.
SC Energie Termica SA - o mina de aur

Secretul succesului in afaceri este postul de director general, administrator si presedinte al Consiliului de Administratie al SC Energie Termica SA, societate al carei pachet de actiuni este detinut in totalitate de Consiliul Local al Municipiului Sibiu. Desi obiectul de activitate declarat al societatii este "furnizarea de abur si aer conditionat", firma municipalitatii a primit spre executie, fara licitatie, lucrari de infrastructura imposibil de realizat cu utilajele si angajatii acestei societati. In consecinta, multe lucrari au fost subcontractate de Energie Termica SA unor alte firme, controlate - oficial sau nu - de Ilie Gradinar. Este cazul lucrarilor executate in Zona Industriala Vest si Cartierul Tineretului, dar si al reabilitarii multor strazi din municipiu.

Un om si o firma de baza

Punctul-cheie al intregii retele este firma Universal Business SA. Aceasta societate, in care Ilie Gradinar aparea ca actionar, are acum asociati tip lista. Pentru ca acestia - persoane fizice si juridice - sa ramana necunoscuti curiosilor. Administratorul societatii este Nicolae Pitu, care apare ca actionar sau administrator in alte 5 firme care lucreaza cu Energie Termica SA - SC Luxor Construct SRL, SC Royal Construct SRL, SC Iris Construct SRL, SC Eurosib Construct SRL si SC Alt Construct SRL. Nicolae Pitu este sotul secretarei lui Ilie Gradinar, de la SC Energie Termica SA. La rindul ei, societatea Universal Business SA este actionar in alte 8 firme: SC Luxor Construct SRL, SC Royal Construct SRL, SC Iris Construct SRL, SC Gamasib SRL, SC Eurosib Construct SRL, SC Eurocontor SRL, SC Alt Construct SRL si SC Statiunea Ocna SA.

Activitate vasta

Cele 12 societati au obiecte de activitate asemanatoare. Royal Construct SRL efectueaza lucrari de constructie a cladirilor rezidentiale sau nerezidentiale, la fel ca si Alt Construct SRL. Remit SA se ocupa cu fabricarea de recipienti, containere si alte produse similare. Luxor Construct SRL are ca si obiect de activitate efectuarea de lucrari de constructie a proiectelor utilitare pentru fluide. Energy Group SRL, Iris Construct SRL, Gamasib SRL si Eurocontor SRL se ocupa, toate, cu fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice.

"Fan" Monitorul

Ilie Gradinar a fost surprins, ieri, pe strada Nicolae Balcescu, cu un teanc de ziare Monitorul - editia de luni, in care a aparut articolul despre exclusivista ceremonie de cununie civila a fiului sau - sub brat. Se pare ca oamenii directorului general al SC Energie Termica SA au cumparat foarte multe ziare de la diverse chioscuri de difuzare a presei din oras. Aceasta este o practica veche a baronilor locali deranjati de articolele incriminatorii care apar in presa locala.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav