Agnita are echipa de mondiale E-mail
Agnita are echipa de mondialeÎntr-o Românie în care până și fotbalul european pare doar un vis îndepărtat, câțiva tineri din Agnita alături de profesorul lor, Stelian Sîrbu, reprezintă naționala României la campionatele europene și mondiale de korfball.

Korfaballul este un sport relativ nou ce își are rădăcinile în Olanda, iar acum se joacă în aproape 60 de țări din lume. O echipă de korfball este formată din opt jucători (patru băieţi şi patru fete), iar scopul jocului este să introducă mingea printr-un coş fixat la peste 3 metri înălţime, asemănător celui de la baschet, dar fără panou.

”La olandezi acesta ar fi al treilea sport, după fotbal și patinaj. Și au pornit olandezii prin 2008 să îl popularizeze și în România. Eu am năravul ăsta de a intra în chestii noi și cum aveam niște copii buni la handbal, am zis să încercăm și cu sportul ăsta”, povestește în stilu-i caracteristic profesorul Stelian Sîrbu, de la Colegiul tehnic August Treboniu Laurean, din Agnita. Centrul de perfecționare a fost înființat la Sibiu, dar în scurt timp, profesorul din Agnita și elevii săi s-au dovedit mai sârguincioși. Prin urmare, atât la juniori, cât și la seniori, naționala României la korfball este dominată de tinerii Agnitei. ”Pe tricourile noastre scrie România”, spune mândru profesorul de sport. Este și îngrijorat, însă. ”Avem acum o generație foarte bună, cu care am fost de două ori în Olanda și o dată în Slovacia, la seniori. Dar generația asta o să termine curând liceul și o să plece. Iar cei mai mici fie nu au chemare, fie nu își mai dau interesul pentru sportul. Calculatorul e mai important pentru ei”.

Stelian Sîrbu vorbește despre korfball ca despre un sport care cere condiție fizică, muncă de echipă și multă gândire. Și elevii săi gândesc la fel. ”Lucrul cel mai interesant la acest sport este că între coechipieri se dezvoltă o comunicare intensă care se face simțită în joc. Korfball-ul îți testează toate abilitățile – spirit de reacție, agilitate, calm”, spune Paul Hîrțoagă. El spune că a început să practice acest sport după ce a devenit licean, pentru a-și umple cu mișcare timpul liber. ”Pe parcurs , datorită implicării domnului profesor Sârbu , care a atras foarte mulți tineri, munca a devenit una mai serioasă , iar datorită acestui lucru am putut participa la competișii internașionale”, adaugă Paul.

Și Dana Viziteu reprezintă naționala Românie. ”La început recunosc că mi se părea un sport ciudat și destul de extenuant, cum de altfel zic mulți și numai când aud acest nume, korfball. Treptat, cu ajutorul antrenorului nostru, domnul Sîrbu, am început să înţeleg tot mai mult acest sport şi a început să îmi placă încât îmi doream să facem cât mai multe antrenamente! Prin acest sport am avut posibilitatea să participam la competiții internaționale și să ne facem cunoștințe, ba chiar prieteni noi”, spune ea.

Dorințele din Agnita sunt de a înființa cel puțin o competiție internă. ”Dar tinerii din ziua de azi sunt tot mai puțin atrași de sport, de mișcare. Calculatoarele le mănâncă orice dorință de mișcare”, oftează profesorul Sîrbu.


Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav