Aici sunt banii dumneavoastra E-mail
Aici sunt banii dumneavoastra Desi a adus societatea Energie Termica SA in pragul falimentului, Ilie Gradinar este un foarte bun manager. Pentru firmele sale. Abilul om de afaceri stie cum sa cumpere tacerea apropiatilor lui, dar mai ales a "dusmanilor". O face cu bani, insa nu ai lui, ci ai municipalitatii. Bani publici, colectati din taxele si impozitele platite de sibieni. De exemplu, machetele de mica sau mare publicitate publicate in presa locala prin care Universal Business SA anunta angajarea de personal sunt platite de societatea municipalitatii, pastorita de Gradinar: Energie Termica SA. Sumele sunt infime pe langa miliardele de lei supte din bugetul local si transferate in conturile personale. Valoarea noii case a lui Gradinar se ridica la aproximativ 1 milion de euro.
Casa de 1 milion de euro

Ca toti miliardarii romani imbogatiti din afacerile - vazute ori nevazute - cu statul, Ilie Gradinar nu-si poate refuza nicio placere. Banii nu sunt o problema. La inceputul anului, i-a cazut cu tronc o vila superba de pe strada Constantin Noica din Sibiu. Valoarea de piata a imobilului era de aproximativ 1 milion de euro. Pretul nu l-a descurajat pe directorul de la Energie Termica. A cumparat casa si a inceput imediat renovarile.

Capricii scumpe

Celelalte "capricii" ale potentului om de afaceri palesc, desigur, in fata noii achizitii imobiliare. Insa nu sunt deloc ieftine. Ilie Gradinar se mandreste cu mai multe limuzine de lux. Un BMW X6 full option si un Audi A8 sunt cele mai aproape de sufletul sau. Ilie Gradinar lipseste din Top 300 - Cei mai bogati romani publicat de revista Capital, desi ar trebui sa ocupe un loc de frunte. In "cetatea" sa de la Cisnadioara, Ilie Gradinar a ingropat o adevarata comoara, pentru care l-ar invidia si Printul Charles. Palatul sau e inconjurat de o veritabila gradina botanica in care a investit multe miliarde de lei.

Neinduplecat cu datornicii

De-a lungul anilor in care a condus destinele societatii Energie Termica SA si implicit ale sibienilor care asteptau cu infrigurare facturile la apa calda si caldura, Ilie Gradinar s-a dovedit necrutator cu datornicii. Amaritii care n-aveau bani sa-si achite taxele au fost deconectati si obligati sa inghete in apartamente. Presedintii administratiilor de locatari se ploconeau degeaba in fata zbirului de la Energie Termica. Contestatiile lor si rugamintile de amanare a debransarii nu l-au induplecat niciodata pe Gradinar. Societatea avea de facut investitii in modernizarea centralelor de cartier. Acestea au fost vandute apoi, iar investitiile s-au dus pe apa Sambetei. Sau nu. Unele au fost transformate in magazine, iar pe locul altora s-au construit blocuri.

"La vremuri noi, tot noi"

Sistemul de incalzire centralizata s-a prabusit la Sibiu si a disparut. Insa Ilie Gradinar a anticipat si speculat din plin momentul. Directorul Energie Termica SA si-a infiintat o firma de montat centrale termice de apartament, Eurocontor SRL. Mii de sibieni au redevenit, fara sa stie, clientii lui Ilie Gradinar. De data aceasta, insa, ca investitor privat. Sub acoperire.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav