Ajutorul social, pe principiul: cere si ti se va da! E-mail
Ajutorul social, pe principiul: cere si ti se va da!Mai mult de 15 localităţi din judeţ se plâng că nu s-au mai plătit din trimestrul III al anului 2010 ajutoarele sociale.

Ministerul Finanţelor recunoaşte datoria, însă spune că nu mai sunt ei datori să le achite, ci Ministerul Muncii. Ministrul Boti; recunoaşte la rândul său datoria, însă spune că plăţile se vor face prin Agenţia de Prestaţii Sociale. Dar Agenţia de Prestaţii Sociale aşteaptă de ceva vreme o situaţie a datoriilor de la primării. Şi firul se reia de unde a început. Deputatul PSD, Ioan Cindrea a formulat o interpelare la Camera Deputaţilor prin care cere o situaţie a plăţilor ajutoarelor sociale din judeţ. “Sumele necesare plăţii ajutoarelor sociale nu acoperă necesarul pentur trimestrul IV al anului 2010”, semnala Cindrea în interpelare.

Hârtia semnată de deputat s-a îndreptat către Ministerul Finanţelor: “S-a constatat că din sumele defalcate din TVA pentru ajutorul social şi pentru ajutorul de înclăzire allocate judeţului Sibiu în anul 2010, respectiv 9.917 mii lei s-au efectuat plăţi în sumă de 7.243 lei, ceea ce reprezintă 73% din suma alocată”, se arată în răspunsul semnat de Gheorghe Gherghina, secretar de stat în ministerul Finanţelor Publice.

Ministerul Muncii vine cu lîmuriri: problema ţine acum de acest minister şi de Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale. “Repartizarea sumelor pentru fiecare primărie se face de către Direcţia general judeţeană a finanţelor publice, Ministerul Muncii, Familiei şi Pritecţiei Sociale nefiind implicat în acest process. Începând cu anul 2011, potrivit prevederilor Legii nr. 276/2010, plata ajutorului social se suportă din bugetul Ministerului Muncii. Plata drepturilor aferente lunii decembrie şi a drepturilor restante până la 31 decembrie 2010 urmază a fi efectuată de agenţiile teritoriale pentru prestaţii sociale, pe baza situaţiilor transmise de primării”, susţine Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş.

Problema se întoarce de unde a plecat, adică la primarii nemulţumiţi că nu au bani pentru ajutorul social.


Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav