Alegerile prezidentiale au loc pe 22 noiembrie E-mail
alegirile prezidentiale Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe 22 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 6 decembrie, au stabilit, luni, liderii coaliţiei de guvernământ. Ministrul de Interne, vicepremierul Dan Nica, a anunţat că Guvernul nu va aduce niciun fel de modificări asupra condiţiilor de desfăşurare.

"Data pentru desfăşurarea alegerilor pentru preşedintele României este 22 noiembrie - primul tur, 6 decembrie - turul al doilea", a anunţat vicepremierul Dan Nica, la finalul şedinţei liderilor coaliţiei de guvernământ, conform Mediafax.

Aceasta a precizat că liderii PSD şi PD-L au decis să nu facă nicio modificare a legislaţiei actuale. "S-a decis ca tot ceea ce înseamnă modalităţi de desfăşurare să fie aceleaşi ca şi până acum, să nu intervină nicio modificare, să nu poată spune nimeni că s-au schimbat regulile în timpul jocului, deci alegerile se vor desfăşura în aceleaşi condiţii ca în 2004", a precizat viceprim-ministrul. El a menţionat că actul emis de Guvern se va referi doar la elemente de ordin tehnic ale desfăşurării alegerilor.

Antifraudă

PSD şi PD-L au stabilit şi o serie de măsuri pentru evitarea fraudelor electorale. Printre acestea se numără cele referitoare la listele de vot suplimentare. Electorii vor putea vota pe liste suplimentare doar în secţii special amenajate, destinate doar celor care nu au domiciliul în localitatea respectivă. Potrivit lui Nica, astfel de secţii vor fi amenajate de principiu în fiecare localitate, inclusiv în cele turistice, aeroporturi şi gări, însă vor fi dotate cu aparatură de supraveghere video. "Acest lucru se poate realiza uşor. Nu vă gândiţi la lucruri foarte sofisticate sau la cheltuieli foarte mari, cu o cameră web se poate rezolva foarte bine şi acest lucru", a explicat Nica. De asemenea, cei care vor vota în aceste secţii speciale vor trebui să completeze o declaraţie pe proprie răspundere, în care vor preciza că au luat la cunoştinţă de faptul că sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea, dacă votează de mai multe ori.

Conform Agerpres, Nica a declarat ironic, că liderii coaliţiei au decis preîntâmpinarea turismului electoral şi "datorită unor informaţii, conform cărora nu sunt foarte multe autocare disponibile, pentru sfârşitul acestui an".

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav