Alocatiile pentru copii ar putea ajunge la 170 de lei E-mail
Alocatiile pentru copii Alocaţiile de stat pentru copii ar putea fi acordate diferenţiat, în funcţie de veniturile familiei, începând din primăvară, dacă proiectul de lege propus de deputatul Ioan Cindrea va primi voturile parlamentarilor.

Conform acestui proiect, alocaţia pentru copii, care acum este de 42 de lei, ar putea ajunge şi la 170 de lei, pentru copiii care provin din familii sărace. “Proiectul de lege prevede acordarea alocaţiei de stat pentru copii diferenţiat, în funcţie de nivelul veniturilor. Pentru copiii care provin din familii a căror venituri sunt mici, alocaţiile să fie mai mari, iar pentru cei care provin din familiile cu venituri mai mari, alocaţia să fie mai mică. Astfel, vom asigura o mai bună echitate a sitemului de protecţie socială a copiilor. Concret, la datele de astăzi, alocaţia de stat va fi procent din salariul mediu brut pe economie, care este 1695 lei.

Propun prin proiectul de lege, pentru copiii care provin din familii cu venituri pe membru de familie mai mici decât salariul minim brut pe ţară, alocaţia să fie 10 la sută din salariul mediu brut pe ţară, deci 170 de lei, pentru cei a căror venituri pe membru de familie sunt între salariul minim, de 600 de lei, şi cel mediu brut, alocaţia să fie de 3 la sută, adică 51 de lei, iar copiii care provin din familii cu venituri mai mari decât salariul mediu brut, alocaţia să fie de 1 la sută, deci 17 lei. Dreptul la alocaţie nu este luat, iar acordarea alocaţiei de stat pentru copii se face diferenţiat. Cred că prin acest proiect reuşim să dăm o şansă copiilor care provin din familii cu venituri reduse, pentru că ei nevoie de acest sprijin”, a declarat, luni, deputatul Ioan Cindrea.

Acesta va strânge semnături, iar miercuri va depunde proiectul în Parlament, pentru dezbatere. Pentru a trece, va avea nevoie de jumătate din voturi plus 1.

Alocaţiile vor fi asigurate tot din bugetul statului, suma anuală necesară fiind mai mare cu aproximativ 40 la sută. Astfel, conform calcului, ar fi nevoie, pe an, de 3.5 miliarde de lei. Cindrea speră că banii nu vor fi o problemă, întrucât dezbaterea se va încheia prin primăvară, când este aşteptată şi relansarea economică a României.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav