Am scapat de gripa E-mail
am scapat de gripa Sibienii au fost feriti de gripa porcina. Nu pentru ca temperaturile de afara nu ar fi scazute sau pentru ca populatia nu ar fi vulnerabila, ci pentru ca autoritatile sanitare au fost foarte vigilente. Au facut vaccinarea la timp si au efecturat tratamentele ca la carte. In Sibiu, masurile luate de autoritati si campania de vaccinare demarata, au prevenit extinderea gripei noi

Gripa porcina nu are o incidenta ridicata la Sibiu. Autoritatile locale se declara multumite de modul in care gripa noua este tinuta in frau, prin profilaxie, dar si prin tratamente eficiente efectuate de personal medical competent. Ioan Manitiu, directorul coordonator al Directiei de Sanatate Publica a Judetului Sibiu a explicat, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural de ieri, ca Sibiul este unul dintre orasele cu populatie norocoasa.

Aici gripa porcina nu isi face de „cap" precum in alte zone ale tarii. „Judetul Sibiu este unul dintre cele 20 de judete sentinela din tara. Sistemul functioneaza eficient, furnizand saptamanal date despre indicatorii nespecifici ai activitatii gripale: consultatii sau vizite la domiciliu, certificate medicale de scurta durata cu numarul de zile acordate, numarul de solicitari ambulanta pentru IACRS, gripe, absenteism in gradinite, scoli, licee si nu numai", a subliniat Ioan Manitiu, directorul coordonator al Directiei de Sanatate Publica a Judetului Sibiu.

Un singur deces

Spre deosebire de alte judete ale tarii, unde s-au inregistrat numeroase decese cauzate de gripa porcina, in judetul Sibiu nu a existat, din fericire, decat un singur caz mortal. Totodata, numarul de imbolnaviri cu gripa noua, inregistrate in perioada 15 iulie 2009 - 20 ianuarie 2010, este de 127. In acelasi timp, in judetul Sibiu, pana in prezent, s-a primit vaccin „Cantgrip" in doua transe, prima de 34.150 de doze la sfarsitul lunii noiembrie, iar cea de-a doua de 15.000 doze in luna ianuarie. La ora actuala, intreaga cantitate de vaccin este distribuita spre cabinetele medicale unde se fac vaccinari. „Conform OMS si strategiei MS au fost luate in considerare urmatoarele prioritati: personalul medico-sanitar, personalul care lucreaza in serviciile esentiale si strategice comunitare, persoanele institutionalizate de orice varsta pentru motive sociale sau patologice, persoanele cu risc crescut la infectia gripala, precum batrani, bolnavi cronici de orice varsta si altii", a subliniat Ioan Manitiu.

Vaccinari in cabinete medicale

Pana in momentul de fata au fost vaccinate in judetul Sibiu mai multe categorii de persoane, respectiv personal medical - 1.203, elevi de liceu de 16 ani si peste 115, elevi postliceala si studenti 138, alte ministere si institutiii publice 575, alte grupe populationale la risc - 13.967, iar in centrele de vaccinare alte 1.480 persoane, in total 15.998 persoane. In contextul epidemiologic actual si extinderea campaniei de vaccinare imoptriva gripei pandemice la populatia cu risc crescut de imbolnavire are loc desfasurarea unei actiuni tematice de control privind efectuarea vaccinarilor in cabinetele medicilor de familie

Campanie de vaccinare

Strategia vaccinala a fost stabilita de catre Ministerul Sanatatii. In etapa I, demarata la sfarsitul lunii noiembrie, au fost vaccinati: personal medico-sanitar, personal din cadrul altor ministere care asigura servicii esentiale, studenti, elevi la colegii si elevi de liceu peste 16 ani. Ulterior, categoriile de vaccinare s-au extins la toate categoriile de bolnavi cronici, persoane din institutii de ocrotire, toate categoriile de persoane care asigura servicii esentiale si toate prsoanele peste 16 ani care doresc vaccinarea. In etapa a II-a vor fi vaccinati elevi de liceu sub 16 ani si elevii din clasele I-VIII. In cazul unei pandemii se recomanda vaccinul pandemic, cu acoperiri vaccinale care sa atinga proportii de 30%-50% din totalul populatiei. Pentru judetul Sibiu, daca vaccinul disponibil pana in prezent va fi administrat in totalitate, ar acoperi 13.9 % din populatia peste 16 ani.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav