Amanare in procesul Vointa E-mail
Amanare Vointa Primul termen al procesului dintre Consiliul Local şi Prefectura Sibiu legat de vânzarea bazei sportive Voinţa s-a soldat cu o amânare.

„Prefectul a ceurt amânarea. Probabil ca să nu piardă un proces înainte de alegeri. Oricum avem dreptate în acest caz”, spune Klaus Johannis. Consiliul Local a emis o hotărâre pentru vânzarea terenului de construcţii de sub şi aferent bazei sportive Voinţa Sibiu. "Vânzarea bunului este perfect valabilă în condiţiile în care hotărârea atestă apartenenţa la domeniul privat a terenului şi mai departe respectă dreptul de preemţiune conferit de Legea nr. 1/2005, în art. 107, alin 2, 3, 4, în favoarea UJCM Sibiu, aprobând bineînţeles şi modelul de ofertă privind exerciţiul dreptului de preemţiune.

Invocarea de către Instituţia Prefectului că doar Guvernul României ar putea hotărî asupra terenului, de asemenea, nu este fundamentată, întrucât menţiunea din Cartea funciară nr. 7069 Sibiu, proprietatea "statului român şi în folosinţa fără termen şi fără plată a UJCM Sibiu" nu face altceva decât să se plieze perfect pe dispoziţiile art.107 din Legea nr. 1/2005", este părerea Primăriei în acest caz. Cum consilierii au refuzat să revoce hotărârea, prefectul Constantin Trihenea a atacat-o în contencios administrativ.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav