Ambulatoriile de la Psihiatrie intra, in sfarsit in secolul 21 E-mail
ambulatoriile de la psihiatrie Cele trei ambulatorii de la Spitalul de Psihiatrie dr. Gheorghe Preda Sibiu vor fi renovate şi echipate conform ultimelor standarde, în urma unui proiect finanţat din fonduri europene, a cărui contract a fost semnat marţi, 19 octombrie.

Directorul ADR Centru, Simion Creţu, şi preşedintele Consiliului Judeţean, au semnat, marţi, contractul de finanţare prin Programul Operaţional Regional a proiectului de reabilitare, modernizare şi echipare a ambulatoriilor din Spitalul de Psihiatrie. Valoarea acestuia este de 2,6 milioane lei, din care fondurile nerambursabile sunt de aproape 2 milioane lei. Durata de implementare este de 16 luni de la semnarea acestui contract.

Concret, în urma acestuia, vor fi modernizate cele trei ambulatorii existente - cel de psihiatrie adulţi, aflat într-o clădire separată de 160 mp, şi cele două pentru copii, de psihiatrie şi neurologie şi cel de recuperare neuro-psiho-motorie, aflate în altă clădire. Pe lângă lucrările de reparaţii şi modernizări la cele două clădiri şi dotarea acestora cu mobilier, în cadrul ambulatoriului de recuperare vor fi amenajate mai multe săli dotate cu echipamente de specialitate. Directorul Spitalului, Radu Moldovan, a declarat că nu va fi afectată activitatea în spital. „Vin copii foarte mulţi şi din judeţele alăturate, mai ales în ambulatoriul de recuperare neuro-motorie.

Numărul lor se înmulţeşte continuu, de aceea am cerut şi aparatură nouă, pentru că acum se pune foarte mult accent pe recuperare. Aici facem tratamente în regim de ambulatoriu, copilul vine, se tratează şi apoi pleacă acasă, locurile din spital şi din secţii rămân astfel pentru cei care vin din afară şi nu pot face naveta. Noi ne-am pregătit deja, iar ambulatoriile funcţionează în regim de cameră de gardă şi deja au fost mutate. Am aranjat în aşa fel încât activitatea să meargă în continuare", a explicat acesta.

Acest contract este al 21-lea semnat în judeţul Sibiu, a explicat Simion Creţu. „Până acum au fost semnate 20 de contracte a căror valoare însumează 60 de milioane euro, sume solicitate. Mai avem alte şapte în etapă precontractuală, în valoare de trei milioane de euro. La cele 60 de milioane de euro s-au efectuat plăţi de peste 10 milioane de euro", a mai spus acesta.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav