Amendati pentru ca merg cu bicicleta E-mail
amenda pentru mersul cu bicicleta În vremurile în care în toată lumea mersul pe bicicletă este încurajat, în județul Sibiu cei care folosesc acest mijloc ecologic de deplasare sunt pasibili de amendă.

Și nu de orice valoare, ci de la 500 la 800 de lei.

Cel mai elocvent exemplu este cel al municipiului Mediaș, oraș în care anul trecut a fost modificat regimul amenzilor aplicate pentru contravențiile înregistrate împotriva ordinii și liniștii publice. Potrivit hotărârii 166 din 2009, adoptată de consilierii locali din municipiul Mediaș, ”circulația pe biciclete, mopede, motociclete sau alte vehicule în parcuri, pe trotuare și alei pietonale (inclusiv pasarele de trecere), spații și locuri de joacă pentru copii, cu excepția pistelor marcate corespunzător, cu amendă de la 500 lei la 800 lei”.

Iar cum hotărârile Consiliului local Mediaș sunt legi pentru polițiștii comunitari din orașul de pe Târnava Mare, aceștia au și desfășurat o ”acțiune pe linie”, în cursul săptămânii trecute. Nu oriunde, ci taman peste pietonala Gura Câmpului, care traversează râul Târnava Mare, în apropierea pieței agro-alimentare. Polițiștii comunitari au stat pe pod și au oprit fiecare ciclist care, odată ajuns pe pietonală, nu cobora de pe bicicletă. După ce s-au încurcat în a cita legile, polițiștii comunitari au oprit și un tânăr, care nu a stat să se ploconească ”în fața organului”. Și cum atitudinea tânărului pe bicicletă era una care nu le-a convenit ”organelor”, acestea din urmă au fost hotărâte să aplice legea, cu amenda minimă de 500 de lei.

”Să veniți la ora 14, la post, cu buletinul”, s-au aplicat ”organele” asupra tânărului care a încălcat crunt legea mergând pe biciletă. ”N-aveți alte treburi, domnule... alți fură și fac minuni și voi opriți oameni care muncește”, a mai strigat enervat tânărul. Declarațiile oficiale date la televiziunea locală TV Nova sunt specifice polițiștilor comunitari. ”Unii dintre cetățeni se conformează celor impuse de către agenții Poliției comunitare, iar alții devin recalcitranți, înjură și aduc cuvinte jignitoare organelor Poliției comunitare”, a declarat Dorin Andrei, agent comunitar.

O hotărâre aproape asemănătoare celei din Mediaș există și la Sibiu. Adoptată în 2001, HCL 210 interzice ”circulația cu biciclete, motociclete sau alte vehicule în parcuri, cu excepția postelor marcate corespunzător”. Cei care încalcă aceste norme sunt pasibili, evident, de amendă, doar că la Sibiu aceasta este de minim 50 de lei și de maxim 70 de lei. Anul acesta, patru bicicliști din Sibiu care au traversat pe două roți parcurile sibiene au fost amendați cu sume cuprinse între cei 50 și 70 de lei prevăzuți de legile locale.

În municipiul Sibiu, lungimea totală a pistelor pentru biciclete este de aproximativ patru kilometri. În Mediaș nu au fost amenajate astfel de piste.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav