Amenintarea frigului grabeste lucrarile la strazi E-mail
amenintarea frigului grabeste lucrarile Primăria urgentează lucrările la străzi, pentru a fi gata în momentul începerii sezonului rece. În acest moment, sunt în desfăşurare câteva lucrări destul de importante pentru traficul din zonă.

„Lucrările pe o serie de străzi se apropie de finalizare, astfel încât, până la intrarea în sezonul rece, străzile respective vor putea fi redate traficului. Există însă o serie de lucrări mai ample, ce nu vor permite finalizarea acestora, dar vom încerca să le aducem la un stadiu circulabil. Şoferii le vor putea folosi în condiţii de şantier”, a declarat, joi, primarul Klaus Iohannis.

Pe strada Nicolae Iorga, SC Geiger SA a început să toarne asfaltul pe trotuarele de pe tronsonul Bulevardul Mihai Viteazu - Calea Cisnădiei. În paralel, sunt montate alveolele la parcări. Săptămâna viitoare, lucrătorii vor începe să toarne binder pe carosabil. Constructorul estimează că strada va fi finalizată în întregime, până la sfârşitul lunii octombrie.

SC Comtram lucrează la montarea bordurilor, pe strada E.A. Bielz. În paralel, sunt coborâte firele electrice în subteran. La sfârşitul lunii septembrie, Comtram va aşterne stratul de binder, iar până la sfârşitul lui octombrie, strada va fi adusă la un nivel circulabil. Locuitorii din zonă s-au plâns de praful de pe şantier. „Nu am reuşit să inventăm, încă, şantierul fără praf, dar lucrăm la o soluţie”, a declarat amuzat primarul.

Pe strada Litovoi Vodă, constructorul a început deja să toarne stratul de binder în sensul giratoriu, cu străzile Dragalina, Săcel şi Ion Al Babei, iar până la sfârşitul lunii septembrie, strada va fi gata. Lucrările de pe această stradă au fost ample, şi au inclus înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare pluvială, reabilitarea carosabilului şi a trotuarelor.

În Cartierul Tineretului, constructorul a început asfaltarea primei străzi, anume a Orhideelor.

Pe strada Siretului, SC Energie Termică lucrează la reţeaua de canalizare pluvială şi la trecerea treptată la alimentarea cu apă, pe reţeaua nouă. Urmează, apoi, amenajarea structurii rutiere şi a trotuarelor.

SC Geiger lucrează şi pe strada Rusciorului, la finalizarea săpăturii generale. SC Energie Termică a finalizat lucrările la reţeaua de apă, urmând să fie cuplată şi să fie executate branşamentele. Lucrările la canalizarea sunt gata, iar constructorul va începe lucrările de înlocuire a reţelei de gaz. Până la începerea sezonului rece, strada va fi adusă la stadiu de balast.

Pe Aleea Călăreţilor, firma Sca.mo.ter lucrează pe tronsonul dintre Octavian Goga şi strada Panait Cerna, unde se aşterne piatra spartă. Pista de biciclete de pe acest tronson este gata. Pe cel de-al doilea tronson se lucrează la săpătura generală. Pentru ca şoferii să poată folosi această stradă în iarnă, constructorul va aduce primul tronson la strat de binder, iar pe cel de-al doilea tronson va turna stratul de balast.

Noua reţea de canalizare pluvială de pe strada Al. Xenopol se apropie de finalizare. Constructorul SC DPC SA a turnat, deja, balastul stabilizat pe primul tronson dinspre hotelul Împăratul Romanilor şi va începe să monteze pavajul pe această porţiune. Constructorul estimează că va finaliza montarea pavajului pe toată stradă, până la sosirea sezonului rece.
Şi pe strada Filarmonicii, lucrările se apropie de stadiul de asfaltare. În prezent SC DPC montează bordurile şi a început să aştearnă balastul stabilizat. Au fost înlocuite reţelele de gaz, apă, canalizare şi electricitate. Carosabilul şi trotuarele vor fi asfaltate până la sfârşitul anului, iar parcările laterale vor fi pavate cu piatră cubică.

În cartierul Guşteriţa, SC DPC a refăcut carosabilul şi a curăţat rigolele pe strada Podului. Pe strada Treboniu Laurian, constructorul montează bordurile şi amenajează locurile de parcare.

Pe strada Turda echipele DPC lucrează pe tronsonul dintre Holcim şi Ambient la balastare, bordurare şi montarea gurilor de scurgere.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav