Amenzi de 114000 de lei pentru spatii insalubre E-mail
amenzi de 114000 lei Opt restaurante, trei terase, un fass-food, o patiserie, trei baruri, cinci magazine alimentare şi 17 comercianţi particulari, neautorizaţi. Acestea sunt „victimele” Direcţiei Sanitar Veterinare, în urma controalelor din luna august.

Activitatea turistică intensă din această perioadă a determinat inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu (DSVSAS) să continuie acţiunile de control la obiectivele din aceasta zonă a judeţul nostru. Rezultatele nu au fost unele prea plăcute, cel puţin nu pentru unii comercianţi care s-au ales cu amenzi în valoare totală de 114.000 de lei.

„La unităţiile de alimentaţie publică, (terase, restaurante) şi magazine alimentare, nu sunt asigurate condiţiile de igienă în spaţiile de lucru şi la grupurile sociale, manipularea şi expunerea alimentelor este necorespunzătoare, alimente neindentificate prin etichetare, gestionarea defectuoasă a deşeurilor menajere”, scriu reprezentanţii DSVSAS în raportul de control. Iar lista de abateri nu se termină aici. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, dr. Ioan Penţea, au fost acordate amenzi şi pentru lotizarea necorespunzătoare a materiei prime şi a produselor finite, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare sau absenţa programului de autocontrol pentru verificarea calităţii produselor şi a eficienţei dezinfecţiilor efectuate.

Comercianţii nautorizaţi, vechea problemă

Reprezentanţii DSVSAS au acordat amenzi şi comercianţilor nautorizaţi de brânzeturi sau alte alimente şi cer autorităţilor locale a mai multă implicare privind aceste practici. “Este necesar ca autorităţiile locale din zonă să se implice cu mai multă autoritate, comform legislaţiei, faţă de astfel de practici şi, în colaborare cu autorităţile sanitare veterinare, să pună capăt, definitiv, comercializării ilegale a brânzeturilor şi a altor produse alimentare în aceaste zone”, spune Ioan Penţea. “Producătorii îndividuali, care doresc să valorifice produsele obţinute prin procesarea laptelui de vacă şi de oaie, de la animalele din proprietate, pot face acest lucru în spaţii autorizate, sub control sanitar veterinar, înregistraţi la DSVSA Sibiu, aşa cum 106 mici producători din judeţ practică legal această activitate”, mai spun reprezentanţii DSVSAS.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav