Amenzi de 17000 de lei acordate de ITM Sibiu E-mail
Amenzi Itm Inspectorii muncii din Sibiu au acordat amenzi în valoare de 17.000 de lei în cadrul unei acţiuni de control ce a urmărit verificarea activităţii de prevenire şi protecţie desfăşurată de către serviciile externe.

Acţiunea s-a desfăşurat sub directa îndrumare a Inspecţiei Muncii, a avut loc la nivel naţional şi a constat în efectuarea de controale cu tematică elaborată pe baza actelor normative specifice. Deficienţele constatate au fost cuprinse într-un proces verbal de control, alături de măsurile dispuse în vederea remedierii acestor deficienţe şi termenele în interiorul cărora reprezentanţii legali au obligaţia să ducă la îndeplinire măsurile respective. Acolo unde inspectorii de muncă au constatat săvârşirea unor fapte cu caracter contravenţional, au aplicat sancţiuni corespunzătoare, în funcţie de gravitatea acestor fapte.

În judeţul Sibiu au avut loc 95 de controale, în urma cărora au fost constatate 144 de deficienţe pentru care s-au dispus tot atâtea măsuri de intrare în legalitate.

Cele mai frecvente deficienţe sesizate în timpul controalelor se referă la netransmiterea la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu (ITMS) a unei copii după Certificatul de Abilitare emis de Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială, lipsa Certificatului Constatator emis de Registrul Comerţului, care autorizează activitatea din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă, netransmiterea, la sediul ITMS, a raportului trimestrial de activitate sau neîncheierea, în formă scrisă, a contractului individual de muncă, pe perioadă nedeterminată pentru conducătorul serviciului extern.

Pentru faptele care au fost de natură contravenţională s-a aplicat un număr de 102 sancţiuni şi s-au stabilit măsuri de remediere şi termene de ducere la îndeplinire. Cuantumul amenzilor stabilite cu această ocazie s-a ridicat la 17.000 lei.

La sfârşitul acestei acţiuni, I.T.M. Sibiu a organizat o întâlnire, la Sala Studio a Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, cu reprezentanţii legali ai persoanelor fizice sau juridice abilitate să presteze servicii de prevenire şi protecţie, cu Comisia de abilitare şi avizare, în vederea aducerii la cunoştinţă a rezultatelor obţinute şi a efectuării unei analize în acest sens.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav