Anca Dragan suspendata E-mail
Anca Dragan Consilierii judeteni au votat, ieri, in sedinta ordinara, 24 de proiecte de hotarare, in doua ore. Ei au investit in functia de consilier judetean pe Ion Popescu, fost prefect al Sibiului, in locul lui Claudiu Spinu, si au suspendat-o din functie pe Anca Dragan, directorul general al DGASPC, inlocuind-o cu Ioan Bordeian.

In sedinta ordinara de ieri, consilierii judeteni au suspendat-o pe Anca Dragan din functia de director general al Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sibiu. Anca Dragan a fost pusa sub urmarire penala de catre procurorii anticoruptie. Primul termen al procesului a fost miercuri, 28 octombrie.

Asupra directorului suspendat al DGASPC Sibiu planeaza acuze grave. Se pare ca aceasta ar fi cheltuit in scop personal fonduri europene destinate persoanelor cu probleme medicale si sociale. In locul lui Dragan a fost desemnat, temporar, Ioan Bordeian. „E o onoare si o provocare pentru mine. Va asigur de onestitatea mea si de transparenta", a spus, increzator, noul director. Bordeian a fost sef al Serviciului de Relatii Publice si Informatica din cadrul Consiliului Judetean.

Consilier validat

Consilierii judeteni au validat, ieri, mandatul de consilier judetean al lui Ion Popescu, fost prefect al Sibiului in perioada taranista. Popescu este acum director al Centrului Meteorologic Regional si a fost propus din partea PD-L, pentru postul lasat vacant de Claudiu Spinu, care a a demisionat din motive de incompatibilitate. „Are o experienta in administratie si sunt convins ca poate sa contribuie la scopurile Consiliului Judetean", a spus presedintele CJ, Martin Bottesch. Ion Popescu este al cincilea consilier judetean care intra in forul legislativ local pe listele de supleanti. Dupa ce a depus juramantul de credinta in fata colegilor lui de consiliu, a fost felicitat de toata lumea.

Licitatie pentru taxi

Spre sfarsitul sedintei ordinare, consilierii judeteni l-au ascultat atenti pe directorul Aeroportului International Sibiu, Augustin Sava, care si-a prezentat raportul de activitate. Sava le-a explicat consilierilor ca parcarea aeroportului urmeaza sa fie licitata de firmele de taximetrie. „Nu voi fi de acord ca taximetristii sa mareasca pretul pentru calatorii ce tranziteaza aeroportul. Sub semnatura mea nu se vor mari preturile la taximetre", a spus, hotarat, Sava. Directorul general al Aeroportului a primit din partea Forumului National Aeroportuar un premiu prin care ii sunt recunoscute meritele si abilitatile cu care a carmuit Aeroportul International Sibiu. Sava a tinut sa inmaneze premiul castigat presedintelui Consiliului Judetean, Martin Bottesch, „fara de care nu puteam sa faca nimic", a plusat Sava.

Drepturi necuvenite

Cand a venit vorba de informarea privind activitatea desfasurata de Comisia de Evaluarea a Persoanelor cu Handicap pentru Adulti Sibiu, pe anul 2009, presedintele Consiliului Judetean s-a aratat nemultumit de faptul ca sunt multe persoane sanatoase care incaseaza ajutoare de handicap. „Sunt prea multe persoane care beneficiaza de drepturi de handicap ce nu li se cuvin", a spus Martin Bottesch. Pentru a justifica numarul mare de persoane cu handicap din judet, Ioana Filip, din cadrul Serviciului Persoanelor cu Handicap pentru Adulti Sibiu, a motivat ca legea trebuie schimbata. „Cel mai indicat ar fi sa se schimbe legea 448/2006, privind drepturille pentru persoanele cu handicap si ar fi mult mai util daca banii ce se primesc de la bugetul de stat ar fi inlocuiti cu servicii medicale", a spus Filip. In urma cu doi ani, judetul Sibiu a fost al doilea pe tara, privind numarul persoanelor cu handicap, iar anul trecut a ajuns pe locul 18.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav