Angajatii Electrica Distributie au iesit in strada E-mail
Angajatii Electrica Aproximativ 20 de angajaţi ai Electrica Distribuţie au ieşit în faţa Instituţiei Prefectului din Sibiu pentru a protesta împotriva intenţiei Ministerului Economiei de a construi două Companii Energetice Naţionale. Aceştia se alătură, astfel protestelor ce au loc la nivel naţional.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi, în principal, de intenţia Ministerului Economiei de a constitui două Companii Energetice Naţionale în care să fie incluse SN Nuclearelectrica, SC Hidroelectrica SA şi filialele sale şi de promovarea documentelor necesare pentru internalizarea serviciilor energetice în cadrul societăţilor pe care le deservesc, reorganizarea Filialei de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Serv" SA, prin internalizarea SISE Muntenia Nord, SISE Transilvania Nord şi SISE Transilvania Sud.

„Motivul pentru care protestăm este acela privind înfiinţarea celor două companii de electricitate în spatele cărora, după părerea noastră, se ascund diverse interese. Ne opunem acestor forme de reorganizare, ele nu sunt pretabile din punct de vedere economic înturcât cresc costurile şi eficienţa privind repunerea instalaţiilor în termenele stabilite de Autotitatea Naţională de Reglementare în domeniul energetic nu pot fi atinse”, spune liderul sindicatului Electrica Distribuţie şi a Agenţiei de Servicii şi Furnizare Sibiu, Petru Matiu.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de lipsa de implicare a Ministerului Economiei în urmărirea asigurării calităţii serviciului public de transport şi distribuţie de către operatorii din sistem. „Atât timp cât Electrica prestează un serviciu public, dorim ca acest serviciu public să se ridice la standardele europene. Mă refer aici la investiţii care trebuie făcute în sistemul de distribuţie şi de transport a energiei electrice privind calitatea cu care trebuie să funcţioneze sistemul întrucât se poate constata că sistemul energetic este uşor depăşit”, mai spune Petru Matiu.

Astfel de proteste vor avea loc şi săptămâna viitoare, asigură sindicaliştii, fiind programate ieşiri în stradă în fiecare miercuri a săptămânii, până la soluţionarea cererilor.

Protestatarii sibieni vor înainta prefectului judeţului, Constantin Trihenea, o listă cu cererile lor.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav