Angajatori amendati pentru nedeclararea locurilor vacante E-mail
Angajatori amendati pentru nedeclararea locurilor vacante Agenţii economici din judeţ, care nu declară la timp locurile de muncă rămase vacante, riscă amenzi de până la 5000 de lei. Inspectorii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu (AJOFMS) vor verifica firmele sibiene în acest sens.

Numărul ridicat de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi oferta redusă de locuri de muncă vacante i-a determinat pe inspectorii din cadrul AJOFMS să verifice modul în care angajatorii din judeţ raportează numărul de locuri vacante. „Inspectorii din cadrul AJOFMS vor începe o campanie de verificare a firmelor sibiene privind modul în care acestea respectă obligaţia de a anunţa locurile de muncă disponibile.  Această campanie a fost iniţiată datorita creşterii numărul de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi a diminuării numărului de locuri de muncă vacante comunicate de angajatori la AJOFM Sibiu”, spune purtătorul de cuvânt al agenţiei, Ovidiu Ogrean. Potrivit acestuia, firmele care vor fi găsite cu nereguli vor primi amenzi cuprinse de la 3000 la 5000 de lei. Conform prevederilor Legii nr. 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată, angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, în a căror raza teritoriala îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de cinci zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

Angajatorii au, de asemenea, obligaţia să utilizeze Clasificarea Ocupaţiilor din România la completarea documentelor oficiale, neutilizarea acestei clasificaţii constituind contravenţie. Aceeaşi lege cuprinde prevederi prin care angajatorii au obligaţia, odată cu înmânarea carnetului de muncă, de a elibera persoanelor cărora le încetează raporturile de muncă sau de serviciu o adeverinţă din care să rezulte baza lunară de calcul pentru fiecare lună, din ultimele 12 luni, înainte de data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, pentru care aceştia le-au reţinut şi virat la Bugetul Asigurărilor pentru Şomaj contribuţiile datorate. Neeliberarea, de către angajator, a acestor documente, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav