Angajatorii din constructii, amendati pentru munca la negru E-mail
Angajatori amendati Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu (ITMS) au acordat amenzi de peste 40.000 de lei, în ultimul control tematic în domeniul construcţiilor, desfăşurat la sfârşitul lunii mai. În trei zile, au fost controlaţi peste 40 de angajatori, cele mai multe amenzi fiind acordate pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă (SSM).

Cele mai multe amenzi au fost date pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă, neevaluarea riscurilor pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor de către angajator, neîntocmirea planului de securitate şi sănătate în muncă pe şantierele temporare sau instruire necorespunzătoare a lucrătorilor din punct de vedere a securităţii şi sănătăţii în muncă. În acest sens au fost controlaţi 26 de angajatori, unde îşi desfăşoară activitatea 414 lucrători. În urma controlului, s-au constatat 60 deficienţe, pentru care s-au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 35.500 lei şi au fost dispuse măsuri pentru remedierea acestor deficienţe.

Din nou amenzi pentru munca la negru

În cadrul acestui control au fost depistate trei persoane ce desfăşurau activităţi la trei agenţi economici, fără a avea contracte individuale de muncă. Angajatorii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 4.500 lei. Alte neregului au privit nerespectarea repusului săptămânal, nedepunerea statelor de plată în termenul legal sau neîntocmirea regulamentului intern.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav