Anul Nou Chinezesc se deschide si la Sibiu E-mail
anul nou chinezesc Institutul Confucius şi Universitatea "Lucian Blaga" sărbătoresc în 15 februarie intrarea în anul tigrului.

Pe 14 feburarie, chinezii din toată lumea sărbătoresc intrarea în Noul An. Nici Sibiul nu uită evenimentul, aşa că luni, 15 februarie, marcăm anul tigrului pe ritmuri chineze. Festivităţile se desfăşoară în foaierul Facultăţii de Litere şi Arte, de la ora 11.30 şi cuprind: deschiderea unei expoziţi de instrumente muzicale chinezeşti, o prezentare de vestimentaţie tradiţională – Cheongsam Show, un recital de muzică tradiţională chineză, susţinut de formaţia Institutului Confucius - Confucius Institute Band, şi degustări din bunătăţile bucătăriei chineze.

Tradiţie de 4.000 de ani

Anul Nou tradiţional sau Sărbătoarea Primăverii este cel mai important eveniment al anului pentru aproximativ două miliarde de chinezi, aşa că pregătirile şi supersitiţiile ce înconjoară evenimentul sunt numeroase. De exemplu, în sate şi oraşe, chinezii lipesc pe uşi şi porţi perechi de versuri dedicate Anului Nou şi tablouri cu specific tradiţional. Poeziile sunt scrise cu tuş negru pe hârtie roşie şi simbolizează dorinţele sau speranţele gazdei în noul an. Ajunul Anului Nou este marcat şi de o cină în familie. Se servesc zeci de feluri de mâncare, iar peştele şi brânza de soia sunt nelipsite, mai ales că pronunţia acestor cuvinte este identică, în limba chineză, cu aceea a cuvintelor „bunăstare" şi „belşug". În prima zi a noului an, oamenii se îmbracă cu haine noi şi încep să-şi viziteze rudele şi prietenii. Ei îşi adresează reciproc urări de viaţă lungă, sănătate, prosperitate şi altele de acest fel. După aceea, oaspeţii sunt invitaţi să servească dulciuri, fructe şi ceai, informează Radio China Internaţional. Se spune că Sărbătoarea Primăverii are o istorie de circa 4.000 de ani.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav