Aproape 2000 de oameni au protestat Impotriva noului Cod al Muncii E-mail
Aproape 2000 de oameni au protestat Impotriva noului Cod al MunciiAproape 2000 de sibieni au ieşit, vineri după amiază, în stradă, la Sibiu, în faţa Instituţiei Prefectului, pentru a protesta împotriva schimbărilor propuse de Guvern actualului Cod al Muncii.

Protestul a început la ora 15.45 şi a durat o oră. O delegaţie, formată din lideri sindicali, au urcat în biroul prefectului pentru a înmâna acestuia lista nemulţumirilor. Un protest asemănător a avut loc şi la Mediaş, tot azi. Sindicaliştii intenţionează organizarea unei greve generale, pentru care încep strângerea semnăturilor de săptămâna viitoare. La proteste au participat membrii sindicali ai Cartel Alfa, CNSRL Frăţia şi BNS, filialele Sibiu. Oamenii au strigat în faţa Prefecturiii mesaje împotriva Guvernului, exprimându-şi nemulţumirea privind noul cod al muncii propus de guvernanţi.

"SOS Codul Muncii!", "Modificarea Codului Muncii egal sclavagism!", "Lăsaţi pensionarii să trăiască!", "Boc cel mic, Boc cel mic, tu nu eşti bun de nimic!", "Ceauşescu a fost bărbat, tu Băsescu ne-ai furat!", sunt câteva dintre mesajele purtate pe pancarte de protestatari.

"Vinerea viitoare vom fi din nou aici. Nu are rost să ne ascundem. Dacă ne ascundem, ne vor umili şi mai mult", a strigat mulţimii, liderul Cartel Alfa Sibiu, Marius Vingerzan. "Transmiteţi colegilor voştri, care stau în casă acum, să iasă în stradă. Nu vă lăsaţi manipulaţi de patronii voştri care spun că trebuie să muncim şi nu e timp de proteste. Nu vă lăsaţi îndoctrinaţi de patroni", a transmis acesta mulţimii.

Aproximativ 75 de jandarmi sibieni au asigurat ordinea publică la marşul de protest al confederaţiilor sindicale. Circulaţia a fost întreruptă, pe tot parcursul protestului, pe strada Andrei Şaguna, pe sensul de mers spre şoseaua Alba Iulia.


Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav