Arhitectii acuza primaria ca distruge monumente E-mail
arhitectii acuza Arhitecţii se iau, din nou, în piept, cu primăria, din cauza monumentelor istorice. De această dată, este vorba de clădirea de la numărul 4 de pe strada Turnului, unde, conform arhitectului Ştefania Romaşcan, au fost distruse, în timpul reabilitării, elementele istorice.

Clădirea de pe Turnului numărul 4 este monument istoric şi este proprietatea primăriei Sibiu. În timpul reabilitării, “a fost distrusă o mare parte din substanţa autentică a monumentului, au fost distruse mărturii din perioda gotică, a renaşterii şi a barocului - grinzi pictate, ancadramente, fresce de secol XVII”, declară Romaşcan.

Aceasta consideră că primăria ar trebui să ofere un exemplu de cum se conservă, reabilitează şi se restaurează un monument istoric. “Firma care execută lucrările şi proiectantul au încălcat cele mai elementare reguli de conservare şi reabilitare a unui monument istoric. Din păcate, aceeaşi echipă va lucra şi la imobilul din Piaţa Mare nr. 25, monument istoric de valoare naţională. Sper că această clădire să nu aibă aceeaşi soartă ca cea din Turnului 4 sau Piaţa Mică 22”, a încheiat Ştefania Romaşcan. În lista de investiţii propusă la începutul anului, au fost repartizaţi 1,5 milioane de la bugetul local, pentru reabilitarea şi consolidarea imobilului de pe Turnului, numărul 4.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav