Arta de strada la Galeria de Arta Contemporana a Muzeului Brukenthal E-mail
arta de strada Şoimii Şatrei, un grup de tineri, din mai multe judeţe ale ţării, pasionaţi de “street art” vor expune vineri, 29 ianuarie, de la ora 13.30, la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu.

Lucrarea lor, cu o lungime de nouă metri şi o lăţime de şapte metri, este o reproducere contemporană a lucrării lui Peter Bruegel cel Bătrân, “Masacrul inocenţilor”. Personajele care apar în lucrarea originală sunt înlocuite, în viziunea grupului Şoimii Şatrei, de personaje fantastice şi mitologice. “Este o referire la origini, la păcatele noastre. Sunt discutate probleme ca terorismul, încălzirea globală, probleme actuale ale lumii”, a declarat curatorul expoziţiei, Liviana Dan.

“Şoimii Patriei vor realiza o intervenţie site-specific în spaţiul de la etajul I al Galeriei de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal, de pe strada Tribunei, nr. 6, folosindu-se de toate mediile high and low art: pictură, pictură murală, sculptură, fotografie, video, obiect şi muzică”, spun reprezentanţii muzeului.

Grupul Şoimii Şatrei are membrii din Sibiu, Bucureşti, Timişoara sau Braşov, care s-au stabilit la Sibiu în toamna anului trecut. Strategia lor este de a căuta şi de a cerceta locuri abandonate sau lipsite de identitate în care să organizeze evenimente combinate de artă alternativă sau muzică electronică, pentru a obţine o revitalizare a zonei respective.

Şoimii Şatrei au avut diverse intervenţii în Statele Unite ale Americii, când au realizat decorul spectacolului “Fela!”, la teatrul 37 Arts din New York, competitor în anul 2008 la premiile Tony pentru Excelenţă în Teatru.

Muzeul Naţional Brukenthal este, potrivit directorului Sabin Luca, primul muzeu din România care organizează astfel de expoziţii şi care “primeşte street-art-ul în casă”.

Expoziţia va fi deschisă până pe 14 februarie.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav