Astazi debuteaza Proiectul URBENENERGY E-mail
urbenenergy Astăzi, la Avrig va debuta cea mai importantă întâlnire internaţională pe care oraşul de pe malul stâng al râului Olt a găzduit-o vreodată. Reprezentanţi ai mai multor oraşe, comunităţi urbane sau delegaţi ai unor diverse organisme din 10 ţări ale Europei (Pyrgos- Grecia, Dve Mogiliyes- Bulgaria, National Research Council-Institute of Methodologies for Environmental Analysis CNR Imaayes- Italia, Consiliului Departamental din Durham- Marea Britanie, Tulln- Austria, Eindhoven- Olanda, Comunitatea Urbană din Nice- Côte d’Azur- Franţa şi Worms- Germania, alături de gazde), vor fi prezenţi pentru două zile în oraşul sibian, pentru a participa la prima întâlnire din cadrul Proiectului European ERBENENERGY.

Împărtăşirea unor obiective commune

Prezenţa tuturor acestor delegaţi la Avrig are la bază împărtăşirea unor obiective comune, ce au legături directe cu adoptarea, implementarea sau dezvoltarea unei strategii energetice bazate pe folosirea unor surse regenerabile, locale. Întâlnirea de la Avrig reprezintă punctul de pornire al Proiectului Urbenenergy, parte componentă a Programului European URBACT II, finanţat din surse ale Uniunii Europene.

Avrigul- lider de proiect

Oraşul Avrig are onoarea de a fi gazda acestei prime întâlniri deoarece şi-a câştigat dreptul de a fi lider al acestui proiect, devenind astfel primul oraş din România ce gestionează o reţea europeană de acest fel. (Proiectul propus de avrigeni comisiei de monitorizare Urbact a fost deosebit de apreciat, ceea ce reprezintă o dovadă clară a faptului că strategia conducerii administrative a oraşului în domeniul energiei este una viabilă, în conformitate cu politica şi ideile europene din acest sector.) Printre personalităţile europene ce sunt aşteptate la Avrig pentru acestă întâlnire, se numără partenerii importanţi ai proiectului- directorul Programului URBACT, Jean Loup Drubigny, alături de expertul proiectului, Hen Gerritse, precum şi numeroase personalităţi locale. Din partea conducerii judeţului, la întâlnire va participa preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch. În deschiderea programului pregătit pentru acestă întâlnire, luni, începând cu ora 9,30, la sediul Primăriei oraşului Avrig va fi organizată o conferinţă de presă.

Obiectivele URBENENERGY

“Proiectul URBENENERGY promovează dezvoltarea şi implementarea unor scenarii financiare şi tehnologice ca sistem integrat, în scopul creşterii standardului de viaţă al comunităţii, îmbunătăţirii eficienţei energetice şi producerii energiei neconvenţionale, astfel încât să se obţină independenţă energetică pe plan local. Punctul de plecare al proiectului l-a reprezentat viziunea oraşului Avrig de a deveni unul din centrele de vârf din România în domeniul energiei regenerabile până în anul 2020 şi de fi independent energetic până în anul 2030. Obiectivul principal al proiectului este de a dezvolta un cadru integrat financiar, social, de politici şi afaceri locale, în vederea îmbunătăţirii eficientei energetice şi utilizării optime a resurselor regenerabile de energie, ca un model inovativ, integrat, pentru crearea unui mediu urban eficient energetic, în orasele mici şi mijlocii. De asemenea, obiectivul pe termen lung al proiectului este de a transforma zonele rezidenţiale, din consumatori energetici în producatori energetici. Proiectul URBENENERGY a intrat acum în faza de dezvoltare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de organizatorii întâlnirii.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav