ASTRA 2009 ~ peste 300000 de vizitatori si venituri de peste 120000 de lei E-mail
Astra in 2009 Bilanţul de sfârşit de an „de criză” al Complexului Naţional Muzeal „ASTRA” (CNMAS) este mai mult decât bun. În anul 2009, muzeele complexului au fost vizitate de peste 300.000 de persoane, iar veniturile generale de vânzări şi investiţii au trecut de 125.000 de lei, cu 30.000 de lei mai mult faţă de aşteptările reprezentanţilor instituţiei.

„Deşi a fost un an greu din punct de vedere economic, ASTRA a reuşit să acumuleze venituri importante”, a declarat directorul interimar al CNMA Sibiu, Valeriu Olaru. Muzeul a reuşit să strângă un număr de vizitatori record pentru o perioadă de criză, peste 300.000, unii dintre ei nostalgici ai Capitalei Culturale Europene 2007. Veniturile au depăşit aşteptările conducerii, iar în 2009, ASTRA „a strâns” peste 125.000 de lei din vânzări, investiţii şi servicii oferite.

Veniturile deloc modeste au permis, astfel, reprezentanţilor instituţiei să realizeze schimbări atât la faţadele clădirilor, cât şi în Muzeul în Aer Liber. În lunile septembrie-octombrie, a fost renovată faţada clădirii din Piaţa Mică, sediul Muzeului de Etnografie Universală „Franz Binder”, urmând ca din 2010 să fie renovate clădirile din Piaţa Huet.

În Muzeul în Aer Liber au ajuns, de la începutul acestui an, şase monumente din diferite colţuri ale ţării urnmând ca, în anul care urmează, să fie achiziţionată o şură din secolul al XIX-lea, din Cristian, ce va servi drept loc de desfăşurare pentru anumite festivaluri din muzeu. Au fost, de asemenea, achiziţionate, peste 800 de obiecte muzeale, în valoare totală de peste 127.000 de lei.

Cel mai important proiect, fără îndoială, este construcţia centrului de conservare, în valoare de trei milioane de euro, finanţare primită din partea Guvernului Norvegiei. „În prezent, clădirea este în picioare, lucrările s-au efectuat conform planului stabilit şi va fi gata la timp. Din cele şase monumente care trebuie restaurate ca parte a proiectului, patru dintre ele au fost deja finalizate. În plus, datorită faptului că euro a crescut foarte mult faţă de momentul încheieri contractului, vom putea restaura încă 10 monumente. Există deja 10 monumente pregătite, avem şi o listă”, a declarat Valeriu Olaru.

Programul de funcţionare al muzeului în timpul sărbătorilor de iarnă:

Perioada Crăciunului

EXPOZIŢII - CASA HERMES, CASA ARTELOR:

24 decembrie (joi) – deschis, orele 9.00 – 14.00

25, 26, 27 decembrie (vineri, sâmbătă, duminică) – închis

GALERIILE DE ARTĂ POPULARĂ – CASA ARTELOR

24 decembrie (joi) – deschis, orele 9.00 – 14.00

25, 26, 27 decembrie (vineri, sâmbătă, duminică) – închis

GALERIILE DE ARTĂ POPULARĂ

MUZEUL CIVILIZAŢIEI POPULARE TRADIŢIONALE “ASTRA”

24, 25, 26, decembrie (joi, vineri, sâmbătă,) – închis

27 decembrie (duminică) – deschis, orele 9.00 – 17.00

MUZEUL CIVILIZAŢIEI POPULARE TRADIŢIONALE “ASTRA” (muzeul în aer liber)

25 decembrie 2009 (vineri) – închis

Perioada Anului Nou

EXPOZIŢII - CASA HERMES, CASA ARTELOR

31 decembrie (joi) – deschis, orele 9.00 – 14.00

1, 2, 3 ianuarie 2010 (vineri, sâmbătă, duminică) – închis

GALERIILE DE ARTĂ POPULARĂ – CASA ARTELOR

31 decembrie (joi) – deschis, orele 9.00 – 14.00

1, 2, 3 ianuarie 2010 (vineri, sâmbătă, duminică) – închis

GALERIILE DE ARTĂ POPULARĂ

MUZEUL CIVILIZAŢIEI POPULARE TRADIŢIONALE “ASTRA”

31 decembrie 2009, 1, 2 ianuarie 2010 (joi, vineri, sâmbătă,) – închis

3 ianuarie 2010 (duminică) – deschis, orele 9.00 – 17.00

MUZEUL CIVILIZAŢIEI POPULARE TRADIŢIONALE “ASTRA” (muzeul în aer liber)

1 ianuarie 2010 (vineri) – închis

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav