Au venit banii pentru crescatorii de animale E-mail
Bani pentru crescatori Crescătorii de bovine, ovine şi de caprine din Sibiu şi-au primit prima tranşă a primei de exploatare pe cap de animal, de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), potrivit Agerpres.

Pentru specia ovine, sibienii au primit 5,5 milioane de lei. O sumă mai mare ca Sibiul a primit, pentru specia ovine, doar jude`ul Timiş, 6,9 milioane lei pentru 466.099 ovine, potrivit lui Florin Faur, director coordonator al APIA Timiş. La nivel naţional au fost plătiţi 365 de milioane de lei, din prima tranşă, potrivit oficialului APIA. `Din suma totală, aproximativ 269,5 milioane de lei reprezintă prima pe exploataţia de bovină, de acest sprijin financiar beneficiind 227.219 crescători de bovine, cu un efectiv de aproximativ 1,3 milioane de capete`, a precizat Faur.

De asemenea, din suma solicitată Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, aproximativ 95,5 milioane de lei reprezintă prima pe cap de animal pentru specia ovine/caprine, de acest sprijin financiar beneficiind 44.248 de fermieri, cu un efectiv de 6,3 milioane de capete. Plăţile Naţionale Directe Complementare (CNDP) se acordă sub forma primei pe exploataţie, pentru specia bovină, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine. Pentru anul 2009 prima pe exploataţia de bovine se acordă şi producătorilor agricoli pentru exploataţiile nou înfiinţate în perioada 1 februarie 2008 - 31 ianuarie 2009. În ceea ce priveşte prima pe cap de animal pentru specia ovine/caprine, sprijinul financiar se acordă producătorilor agricoli care deţin un efectiv de cel puţin 50 de capete ovine femele, respectiv 25 de capete caprine femele, cu vârsta minimă de un an la data de 31 martie 2009.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav