Bairam electoral in 2012: 180 de zile de campanie E-mail
Bairam electoral in 2012Campania electorală pentru toate tipurile de alegeri va dura 90 de zile, anunţă un proiect al unui nou Cod Electoral propus de Autoritatea Electorală Permanentă.

Şi cum la anul vor fi şi locale şi parlamentare, campanile din 2012 s-ar întinde pe jumătate de an. În plus, prezidenţialele şi parlamentarele vor vea loc în a treia duminică a lunii noiembrie, iar localele, în prima duminică a lunii iunie. Autoritatea propune şi ca urna de vot să fie transparentă.

Politicienii sibieni, din opoziţie şi de la putere se opun proiectului şi spun că o campanie de 90 de zile ar adduce prea multă cheltuială. Preşedintele Traian Băsescu a venit şi el cu o propunere: candidaţii la parlamentare să nu mai folosească banii proprii pentru campanie, ci să-i primească de la stat. Singura condiţie: să strângă semnăturile necesare pentru candidatură. “Fiecare trebuie să-şi cheltuie proprii bani, nu banii publici. Mita electorală ar trebui amendată penal şi ar trebui retras mandatul celui care săvârşeşte fapta. Să se termine cu mita electorală din România. O campanie de 90 de zile mi se pare prea lungă din punctual meu de vedere. O campanie de 30 de zile este suficientă. Suficient de cuprinzătoare. Dar acestea sunt teme false. Cred că adevăratele problem sunt cele economice şi sociale. În loc să ne prezinte soluţiile reale de ieşire din criză, cei de la putere vin cu teme false”, a declarat preşedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea.

Deputatul Raluca Turcan susţine şi ea că în România, clasa politica nu este suficient de matură pentru o campanie electorală de 90 de zile. "Mie mi se pare mult 90 de zile, pentru că România nu are cultura derulării unor campanii electorale într-un mod corect, transparent şi civilizat. În România aproape ca s-a ajuns la o competitie 'care pe care' în campania electorală, cu toate mizeriile şi instrumentele nedemocratice", a declarat Turcan.

Proiectul priveşte crearea unui corp permanent de funcţionari electorali, gestionat de Autoritatea Electorală Permanentă, compus din persoane care să îndeplinească funcţiile de preşedinte/locţiitor al birourilor electorale ale secţiilor de votare. Mai mult, AEP propune o enumerare a cazurilor care sunt considerate fraudă electorală. Alte prevederi propuse în proiectul AEP se referă la modul de calcul pentru stabilirea numărului de mandate care se va raporta la numărul de locuitori înregistraţi în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor, potrivit unei prezentări a Autorităţii.


Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav