Bani europeni pentru modernizarea exploatatiilor agricole E-mail
bani europeni Începând din această săptămână, sibienii pot depune proiecte pentru obţinerea de finanţare europeană în cadrul măsurii 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole”. Fondurile disponibile pentru această măsură depăşesc 160 de milioane de euro.

Sibienii care doresc să obţină bani europeni pentru modernizarea exploataţiilor agricole trebuie să se grăbească la întocmirea dosarelor. Cea de a cincea sesiune de depunere de proiecte a început în această săptămână şi se va încheia pe 18 septembrie, la ora 12.

Suma nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 121 este de un milion de euro, cu 500.000 de euro mai mult vor fi acordaţi pentru proiectele care includ şi investiţii pentru producerea şi utilizarea energiei regenerabile. Banii primiţi în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pot ajunge şi la 2 milioane de euro nerambursabili, pentru proiectele care aparţin unei forme asociative şi care deservesc membrii acesteia. Ponderea pentru sprijinul nerambursabil va fi, în acest caz, de maxim 50 la sută, iar din 2010 de maxim 40 la sută.

Plafonul minim acceptat pentru un poiect finanţat prin măsura 121 este de 5000 de euro, reprezentând valoarea totală eligibilă a proiectului.

Depunerea proiectelor se face la sediul Oficiului Judeţean de Plată pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Sibiu.

Tipuri de cheltuieli şi investiţii eligibile

Sibienii vor putea obţine, astfel, bani pentru construirea sau modernizarea clădirilor utilizate pentru producţia agricolă la nivel de fermă, construirea sau modernizarea infrastructurii rutiere interne sau de acces, construirea sau modernizarea serelor, obţnrea de utilaje agricole noi sau investiţii pentru producerea şi utilizarea durabilă a energiei din surse regenerabile în cadrul fermei.

Pentru mai multe detalii, accesaţi www.madr.ro.

Doar în 2008, în judeţul Sibiu, au fost depuse, pe această măsură, 19 proiecte cu o valoarede peste 13 milioane de euro. Dintre acestea, nouă proiecte au fost contractate şi alte şapte au fost declarate eligibile pentru următoarea selecţie.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav