Bani in plus pentru pensionari E-mail
Bani in plus pentru pensionari Pensionarii sibieni care au un venit sub nivelul pensiei sociale minim garantată vor beneficia, luna aceasta, de pensia socială minimă garantată, în valoare de 300 de lei. Din toamnă, valoarea acesteia va creşte la 350 de lei.

Cei 300 de lei vor fi atribuiţi, în cursul acestei luni, pentru 5284 de pensionari din judeţul Sibiu, dintre care aproape 4500 de persoane sunt pensionari din sistemul de stat, iar 1.368, din fostul sistem de asigurari sociale pentru agricultori.

Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii Sibiu (CJPS), beneficiază de pensia socială minim garantată pensionarii sistemului public de pensii, cu domiciliul în România, indiferent de categoria de pensie de care beneficiază (pensie pentru limita de vârstă, pensie de invaliditate, pensie de urmaş, pensie anticipată, pensie anticipată parţial) şi de data înscrierii la pensie (înainte sau după intrarea în vigoare a prevederilor ordonanţei de urgenţă), dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul pensiei sociale minime garantate.
La stabilirea condiţiilor pentru acordarea pensiei sociale minime garantate se au în vedere, pe langă veniturile obţinute din pensii, următoarele venituri pe care le primeşte pensionarul, în calitate de: beneficiar al unor legi speciale cu caracter reparatoriu, cum este cazul revoluţionarilor, veteranilor de război, urmaşe de veteran de război, deţinuţi politici şi urmaşii acestora, deportaţi sau strămutaţi. Ordonanţa se aplică şi în cazul beneficiarelor de indemnizaţie pentru soţul supravieţuitor şi beneficiarilor de pensii stabilite în sisteme neintegrate sistemului public-avocaţi, militari, anumite culte.

Pentru acordarea pensiei sociale minime garantate nu este necesară o cerere din partea pensionarului.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă numărul 6 pe 2009 privind instituirea oensiei sociale minim garantate, intrată în vigoare din una aprilie a acestui an, pentru anul 2009, nivelul pensiei sociale minime garantate este de 300 lei, începând cu data de 1 aprilie şi de 350 lei, începând cu data de 1 octombrie.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav