Bani mai putini pentru investitii in bugetul pe 2010 E-mail
bani mai putini pentru investitii Sibiul va avea un buget de 323.054.490 lei, în infrastructură se vor investi peste 55 milioane lei. Iohannis spune că a încercat să nu reducă din bugetele serviciilor către populaţie.

Venituri proprii

Municipiul Sibiu va avea anul acesta un buget de 323.054.490 lei, care va fi discutat în Consiliul Local în funcţie de cât de repede se vor stabili alocaţiile de la bugetul de stat ce se vor cuveni Sibiului, din totalul alocaţiilor către întreg judeţul. Din buget, 201.014.000 lei vor fi venituri proprii ale bugetului local. "Am considerat că este prudent să concepem un buget adaptat situaţiei economice actuale. Vom depune toate eforturile pentru ca acest buget propus să fie cheltuit eficient”, a declarat ieri primarul Klaus Iohannis.

Cei mai mulţi bani vor veni din încasările din impozite şi taxe, veniturile din proprietate, dobânzi şi prestări servicii, veniturile din taxe administrative şi eliberări permise, veniturile din valorificarea de bunuri.

La capitolul venituri sunt cuprinse şi alocaţiile de la bugetul de stat, în valoare de 115 milioane lei, care cuprind sumele aferente plăţii salariilor în învăţământul preuniversitar de stat, a salariilor medicilor din cabinetele medicale din şcoli, sumele destinate Serviciului de Evidenţa Persoanei, plata salariilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap şi plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap. „Acest capitol nu este încă complet conturat pentru că aşteptăm repartizarea sumelor ce revin municipiului Sibiu din totalul alocaţiilor de stat către întreg judeţul, conform Legii Bugetului de Stat pentru anul 2010. Bugetul local propus va fi ulterior modificat în conformitate şi sperăm că printr-o creştere”, a mai spus Iohannis.

Bani pentru infrastructură

În ceea ce priveşte cheltuielile, cele mai mari sume se îndreaptă către domeniul transporturilor, 79 milioane lei, serviciilor şi pentru dezvoltarea publică, 28 milioane lei, cultură, religie şi sport, 24 milioane lei, asistenţă socială, 17 milioane. Primarul Iohannis spune că a încercat să nu reducă din bugetele serviciilor către populaţie şi spre exemplu, Teatrul Naţional "Radu Stanca" va primi anul acesta un buget egal cu cel pe care l-a cheltuit anul trecut.

Deşi este criză, reprezentanţii Primăriei spun că vor continua să acorde gratuitatea pentru transportul public în comun pentru anumite categorii sociale defavorizate, cum sunt pensionarii sau elevii în situaţii deosebite.

Pentru infrastructură vor fi alocaţi 55.193.698 de lei. „Şi anul acesta ne vom concentra în principal pe continuarea lucrărilor în curs deoarece sunt în prezent în derulare lucrări de mare amploare la străzi şi obiective de investiţii pe care le considerăm foarte importante pentru comunitate”, a continuat Iohannis. Vor fi continuate lucrările de viabilizare în Cartierul Tineretului, Cartierul Tilişca, lucrările de modernizare pe străzile Rusciorului, Siretului, Lazaret, Bielz, Turda, o parte din străzile ce fac parte din pachetul de 19 străzi - zona Piaţa Cluj-Lazaret-Gara Mică- Ţiglari -Turnişor II. Primarul Klaus Iohannis spune că unele lucrări nu vor fi finalizate anul acesta din lipsă de bani, însă este posibil ca unii constructori să fie de acord să încheie lucrările în 2010 şi să-şi primească banii în 2011.

În plus, Primăria Sibiu negociază acum obţinerea unui împrumut BERD în valoare de 11,5 milioane de euro, ce va fi folosit pentru reabilitarea de străzi din mai multe cartiere sibiene şi construirea unui nou pod peste Cibin.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav