Bani pentru parcuri E-mail
bani pentru parcuri Patru localitati din judetul Sibiu au reusit sa intre in „gratiile" Ministerului Mediului. Proiectele depuse pentru amenajarea mai multor spatii verzi au prins contur, iar finantarea nu va intarzia sa apara. Asa promite ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea.
Prima transa din finantarea proiectului comunei Iacobeni este de peste 440.000 de lei.

Cu alte cuvinte, la propunerea lui Udrea, Guvernul a aprobat, in sedinta din 7 octombrie, o Hotarare de aprobare si finantare a patru proiecte care apartin administratiilor publice locale din judetul Sibiu. Documentatiile au fost depuse in cadrul Programului national de imbunatatire a calitatii mediului, prin realizarea de spatii verzi in localitati. Norocoasele sunt orasul Talmaciu si comunele Alma, Bradeni si Iacobeni. Valoarea totala a acestor proiecte este de aproximativ 1,5 milioane de lei, iar sumele aferente sunt asigurate din Fondul pentru Mediu.

200 de milioane de lei

Proiectele privesc dezvoltarea si modernizarea spatiilor verzi din localitati si infiintarea de noi parcuri, scuaruri sau aliniamente plantate, dar si reabilitarea celor existente. Realizarea acestora va conduce la reducerea concentratiilor de noxe din aer, la cresterea suprafetelor spatiilor verzi din localitati si la apropierea marimii acestora de standardele europene in domeniu. Prin hotararea de guvern, sunt aprobate 183 de proiecte din toate judetele tarii, selectate in cadrul Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati in sesiunea 3-31 ianuarie 2008 si sesiunea 25 august - 5 septembrie 2008. O noua sesiune de depunere a dosarelor de finantare pe acelasi program este in curs de desfasurare, termenul limita de depunere a dosarelor de finantare fiind 12 octombrie. „Pentru anul 2009, Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati ii este alocata suma de 200 de milioane de lei prin bugetul de venituri si cheltuieli al Fondului pentru Mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 228, din 4 martie 2009", se arata in comunicatul Ministerului Mediului.

20 de spatii verzi

Proiectul din comuna Alma vizeaza amenajarea a circa 20 de spatii verzi in cele mai importante zone ale comunei, respectiv vecinatatea scolilor sau parcurile deja existente. Dupa cum a explicat primarul comunei, Ioan Feier, deocamdata a fost aprobata doar prima transa de bani, respectiv aproape 146.000 de lei. Valoarea totala a proiectului se ridica, insa, la 525.000 de lei. „Prin acest proiect vom amenaja spatii verzi atat in Alma, cat si in satele Geacas si Smig. Ne-am gandit la zonele de langa scoli, de langa camine, biserici sau la orice alte zone libere. Desi este aceasta instabilitate la ora actuala in Guvern, noi suntem increzatori ca vom primi banii de la Guvern, mai ales ca acum avem si alte lucrari la sistemul de apa si nu ne-am confruntat cu intarzieri mai mari de maxim doua saptamani", a marturisit primarul Feier.

Alte trei locatii

Ministerul Mediului a mai aprobat acordarea de fonduri si pentru proiectul „Amenajare spatii verzi in localitatile Iacobeni, Netus si Stejarisu", pentru comuna Iacobeni. In acest caz, valoarea primei transe se ridica la 441.520 de lei. Proiectul depus de Primaria Bradeni, „Realizare parc agrement in comuna Bradeni", a primit, in prima faza, suma de 484.011,54 lei, iar cel depus de Primaria Talmaciu si intitulat „Complex de recreere pentru tineri - Zona Stadion, orasul Talmaciu", a reusit sa obtina, pentru inceput, 412.871 de lei, bani care pot asigura demararea fara probleme a lucrarilor.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav