Barbatii cei mai multi angajati fara forme legale E-mail
barbatii cei mai mult fara forme legale Conform unor statistici prezentate de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu (ITMS), dintre persoanele care desfăşoară activităţi la angajatori, fără contracte de muncă, mai multe de jumătate sunt bărbaţi. De altfel, principalul sector de activitate cu cei mai mulţi angajaţi fără forme legale este cel al construcţiilor.

În perioada 2005–2009, mai exact primele semestre ale celor cinci ani, au fost identificate în judeţul Sibiu, 1.179 de persoane ce desfăşurau activitate la 554 de angajatori, fără a avea contract individual de muncă. Dintre persoanele depistate fără contract de muncă 382 sunt femei, iar 797 sunt bărbaţi.

Numărul mare de bărbaţi depistaţi că desfăşoară activitate fără contract individual de muncă reprezintă un procent de 68 la sută din numărul total. Explicaţia este dată de faptul că sectorul de activitate în care predomină munca fără forme legale este cel al construcţiilor, unde forţa de muncă preponderentă este formată de bărbaţi. Potrivit datelor oferite de ITMS, în anul 2008, 40 la sută dintre persoanele depistate angajate fără forme legale sunt din domeniul construcţiilor, alte 23 la sută din persoanele depistate muncesc în domeniul comerţului şi 11 la sută în turism, hoteluri sau restaurante.

62 de angajatori în 2009

În cursul semestrului I al anului 2009, în cadrul Campaniei privind identificarea şi combaterea muncii fără forme legale, au fost controlate 584 de societăţi şi puncte de lucru, fiind depistaţi 62 de angajatori care practicau munca fără forme legale. Au fost aplicate amenzi în valoare de 259.000 lei. Au fost depistate 166 de persoane care nu aveau nici o formă de angajare, din care 72 erau femei. Controalele efectuate au vizat următoarele sectoare de activitate: confecţii, textile, alimentaţie publică, comerţ, marochinărie, transport persoane, prestări servicii, panificaţie. Au fost organizate acţiuni de depistare şi combatere a muncii fără forme legale în Sibiu, Mediaş, Avrig, Cisnădie, Şelimbăr, Agnita şi Sălişte.

Cea mai mare amendă pentru munca la negru, 100.000 de lei, a fost acordată unui angajator din judeţul Sibiu care avea în subordine 66 de persoane fără contract de muncă.

De asemenea, peste 30 la sută dintre sancţiunile acordate de ITMS privesc munca la negru.

Program privind combaterea muncii la negru

Având în vedere amploarea fenomenului, reprezentanţii ITMS vor prezenta miercuri, 26 august, în cadrul Colegiului prefectural, un proiect de hotărâre privind adoptarea unui program pentru combaterea muncii la negru.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav