Basescu asteptat de vrajitoare la Medias E-mail
Basescu asteptat de vrajitoare Ediţia din acest an a Festivalului “Mediaş – Cetate Medievală”, care se va desfăşura vineri şi sâmbătă în municipiul de pe Târnava Mare, se doreşte a fi una inedită din mai multe puncte de vedere. În primul rând, la eveniment este aşteptat şi şeful statului, Traian Băsescu, căruia i-a fost lansată invitaţia de către viceprimarul Teodor Neamţu. Acesta a precizat că “preşedintele României s-ar putea afla pentru prima oară la Mediaş, de când se află în funcţie, cu prilejul acestui festival.
Noi i-am lansat oficial invitaţia şi, în plus am discutat personal cu domnia-sa la Gura Râului, atunci când a fost prezent la Festivalul Bujorului. Se pare că agenda îi va permite să fie prezent sâmbătă la Mediaş, însă imprevizibil cum îl ştim pe şeful statului, nimic nu poate fi sigur”


O altă noutate în programul festivalului este dată de includerea unei “secţiuni” rezervate…vrăjitoarelor, respectiv reconstituirea ultimei arderi pe rug a acestora. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Mediaş, Alina Ştefan “povestea care stă la baza spectacolului din cele două seri este una ruptă din realitate.
Din punct de vedere istoric, pe la 1700, la Mediaş a fost arsă pe rug ultima vrăjitoare din Europa. Astfel, vineri vrăjitoarele ispitesc şi cuceresc câţiva dintre nobilii cavaleri, care devin uneltele acestora. Vrăjitoarele mânuiesc focul, iar după cucerirea cavalerilor şi aceştia vor face la fel. Vor sufla flăcări pe gură, se vor lupta cu cavalerii necorupţi mânuind spade de foc şi torţe aprinse.
Totul va lua sfârşit sâmbătă seara, în momentul în care intervin cavalerii teutoni care vor captura vrăjitoarele. Acestea vor fi executate, iar căpetenia lor va fi arsă pe rug. Va fi astfel primul proces de judecare, în secolul al XXI-lea, al vrăjitoarelor din epoca medievală”.

Tot cu prilejul celei de-a cincea ediţii a Festivalului “Mediaş – Cetate Medievală” va avea loc şi un concert susţinut, vineri seara, de Ducu Bertzi. În aceeaşi zi la Casa Schuller va avea loc lansarea de către cantautor a albumului “Ducu Bertzi şi Florian Pittiş în concert” care include 23 de cântece şi poezii, eveniment marcat printr-o sesiune de autografe.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav