Baza de salvare de la Balea Lac s~a scumpit E-mail
Baza de salvare s-a scumpit Baza de salvare a Salvamontului, de la Bâlea Lac, aflat în plin şantier, s-a scumpit cu peste 850.000 lei. Consiliul Judeţean a aprobat, în şedinţa de joi, reactualizarea indicatorilor tehnico-economici, cu toată opoziţia unor consilieri care consideră că sunt cheltuieli prea mari.

Investiţia pentru o nouă bază de salvare la Bâlea Lac a fost aprobată încă din 2007, construcţia începând din luna august 2008. Lucrările au fost, însă, repede oprite, din cauza vremii, şi au fost reluate de-abia în iunie, anul acesta, o dată cu dechiderea drumului Transfăgărăşan. Consilierii judeţeni au fost nevoiţi, joi, să aprobe reactualizarea indicatorilor tehnico-economici.

Astfel, investiţia de 1,75 milioane lei, cu TVA, a ajuns la peste 2.6 milioane lei. Constructorii s-au lovit de diferite probleme, în timpul lucrărilor. Clădirea a trebuit mutată cu trei metri către sud, datorită existenţei unei borne geodezice, care nu poate fi mutată. În plus, a fost luată hotărârea de a înlocui fosa septică din proiectul iniţial, cu o staţie de epurare. La fel, s-a luat decizia de a schimba învelitoarea de tablă zincată cu tablă tip ţiglă, înlocuirea zidăriile de piatră cu diafragmă de beton şi a terasei cu o şarpantă de lemn. Consilierul PDL Viorel Voinea a fost de părere că aceste modificări ar trebui aduse la cunoştinţa CJ în momentul în care apar. „De ce aceste suplimentări nu ni se supun votului pe parcursul apariţiei lor.

De exemplu, cu mai bine de un an în urmă s-a stabilit glisarea clădirii cu trei metri, datorită existenţei unei borne geodezice. Cred că pe viitor ar trebui să avem mai multă atenţie pentru supunerea la vot a acestor suplimentări. Să nu fim puşi în faţa faptului împlinit”, a explicat acesta. Arhitectul a răspuns că datorită timpului scurt pe care îl au la dispoziţie, au luat hotărârea de face schimbările din mers. „Problema bornei a fost ridicată de la început. Au fost făcute hârtii, nu s-a primit răspuns. Am zis să demarăm şi aşa, pentru a nu pierde timpul. Toate detaliile au fost pe rând analizate şi realitatea momentului a dictat noile soluţii”, a declarat acesta, adăugând că materialele au fost alese fără a se urmări un lux, ci soluţiile cele mai ieftine.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav