Big Brother pe sosele E-mail
big brother pe sosele Poliţiştii rutieri din Sibiu vor primi, cel mai probabil în cursul acestei luni, maşini noi dotate cu sisteme de supraveghere a traficului foarte performante. Aparatele de monitorizare vor acţiona în regim stand–by, fără a emite unde radar. Atunci când poliţistul vede o maşină care pare să circule cu viteză peste limita legală, apasă butonul care porneşte emiţătorul radar, stabilind instantaneu viteza maşinii privite pe monitor. Pentru şoferul vizat, e deja prea târziu să calce frâna în clipa în care aude semnalul detectorului de radar, el fiind deja prins.

Poliţiştii de la Rutieră vor merge pe teren, în curând, cu maşini noi. Autovehiculele sunt aşteptate la Sibiu în cursul acestei luni, şi fac parte dintr-un lot mai mare distribuit la nivelul întregii ţări. Noile maşini sunt Dacii Logan Break, cu geamuri electrice, ABS şi aer condiţionat. Fiecare maşină va avea în dotare etiolotest, staţie de emisie-recepţie fixă şi mobilă, un set de cauciucuri de vară şi unul de iarnă.

Radare de ultimă generaţie

Noile maşini ale poliţiştilor rutieri sunt dotate cu sisteme de supraveghere a traficului foarte performante. Astfel, şoferii vitezomani nu mai pot să susţină că viteza înregistrată de aparat era a maşinii de pe celălalt sens, pentru că noile camere au posibilitatea de a urmări separat fiecare sens de circulaţie. Camerele video sunt dotate şi cu sistem de filmare în întuneric. Ceea ce nu va fi deloc pe placul şoferilor vitezomani este faptul că noile aparate radar acţionează în regim de stand-by. Mai exact, camera video merge în permanenţă, fără a emite unde radar. Atunci când poliţistul vede o maşină care pare să circule cu viteză peste limita legală, apasă butonul care porneşte emiţătorul radar, stabilind instantaneu viteza maşinii privite pe monitor. Pentru şoferul vizat, e deja prea târziu să calce frâna în clipa în care aude semnalul detectorului de radar. El a fost deja prins.

Computerul aparatului înregistrează pe hard-disk nu doar înregistrarea video din perioada în care poliţistul a ţinut acţionat butonul radarului, ci şi 30 de secunde înainte de acţionare şi 30 de secunde după ce poliţistul a luat mâna de pe buton.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav