Bisericile fortificate intra in itinerariile culturale europene E-mail
Bisericile fortificate Bisericile fortificate din Sibiu, Braşov, Mureş şi Alba vor deveni primul itinerariu cultural din România, certificat de Consiliul Europei. Joi, Michel Thomas-Penette, directorul Institutului European pentru Itinerarii Culturale din Luxemburg, asociaţie mandatată de CE să coordoneze şi să promoveze această activitate, a semnat acordul de colaborare, la Sibiu, cu reprezentantul Asociaţiei Mioritics.

Sibiul, alături de Sighişoara şi Braşov, va deveni un centru pentru această reţea. În septembrie, va fi redeschis, la Casa Luxemburg, biroul Institutului Cultural. Acesta va avea rolul de a coordona activităţile, dar şi de birou de informaţii pentru turişti. Până în luna decembrie, acesta va întocmi şi dosarul de candidatură care trebuie depus la CE, pentru ca în primăvară, odată cu noul sezon turistic, itinerariul să fie deja acreditat. Biroul va avea rolul de a promova bisericile fortificate atât în ţară, cât şi în străinătate, inclusiv prin încheierea de parteneriate cu tour-operatori.

Până acum sunt luate în evidenţă peste 100 de biserici, însă în viitor există posibilitatea să fie incluse şi cele din zona Bistriţa.

Fondurile pentru susţinerea biroului sunt asigurate de luxemburghezi şi de asociaţia Mioritics, iar investiţiile se vor face prin ministerele turismului, al culturii, şi prin accesarea de granturi.

În Europa sunt 25 de itinerarii culturale, ultimul fiind acreditat în luna mai. Conform lui Penette, “acestea sunt modalităţi noi de a descoperi Europa şi de a uni europenii.”

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav