Blue Air isi ia zborul de la Sibiu E-mail
blue air Blue Air nu mai operează pe ruta Sibiu – Londra * Londra este a patra destinaţie la care se renunţă de la Sibiu, după Valencia, Roma, Köln * Nici Madridul nu se simte prea bine.

Încă o rută aeriană dispare de la Sibiu. Directorul Aeroportului Sibiu, Augustin Sava a aşteptat, ieri, ca vreun reprezentant al companiei Blue Air să vină la Sibiu pentru a discuta problema curselor restructurate, dar şi problemele cu care se confruntă compania aeriană. În ceea ce priveşte ruta Sibiu – Londra, despre care săptămâna trecută se discuta între a fi sau a nu mai fi, directorul Augustin Sava spune că “problema s-a rezolvat: Nu mai zboară”. Londra se adaugă celorlalte destinaţii care au fost restructurate deja de companie. Este vorba de rutele Sibiu – Valencia, Sibiu – Roma şi Sibiu – Köln.

Apele sunt din ce în ce mai tulburi în ceea ce priveşte zborurile operate de compania aeriană de low cost cu cât Tribunalul Bucureşti a publicat vineri după-amiază pe site decizia prin care admite intrarea în insolvenţă a companiei aeriene low-cost Blue Air, controlată de Nelu Iordache, la cererea formulată încă din martie de către operatorul aerian Carpatair şi compania Service Excellence Solutions, pentru datorii de 30.000 de euro şi respectiv 48.000 de euro. Decizia a fost contestată, însă, imediat şi s-a transmis că datoriile către Carpatair şi Service Excellence Solutions au fost plătite, ceea ce nu explică decizia Tribunalului. Acest lucru a fost chiar confirmat de reprezentanţii Carpatair, care au spus că au recuperat datoria.

Blue Air, datoare şi Aeroportului Sibiu

Directorul Aeroportului Sibiu admite faptul că Blue Air are datorii şi către instituţia pe care o conduce. “Sunt datorii, sigur, ca peste tot. Nu vă pot spune cifra, pentru că este în continuă mişcare. Dar datorii există”, a spus Augustin Sava. De la începutul anului au mai cerut intrarea în insolvenţă a Blue Air şi Regia Autonomă Aeroportul Internaţional "George Enescu", complexul hotelier Decebal, Zenith Media, Regional Air Services, potrivit datelor publicate pe Tribunalul Bucureşti, cererile acestor companii neavând încă soluţia finală. Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, la sfârşitul lui 2009, Blue Air avea datorii totale de 79 milioane de euro, ceea ce înseamnă mai mult de jumătate din cifra de afaceri, datorii care însă au fost plătite, după cum au spus reprezentanţii companiei, se arată în presa centrală.
Caseta
Cine e Nelu Iordache?
Cel care controlează de mai bine de 6 ani compania Blue Air este Nelu Iordache, miliardarul clasat pe locul 26 în topul Forbes România, cu o avere estimată la 190 – 200 milioane euro. Miliardarul are 43 de ani şi a intrat în afaceri în 1994, când economia din România începuse să crească. În 2009 era cel mai mare constructor de drumuri, cu un profit de 31 de milioane de euro. Potrivit Forbes, Nelu Iordache pariază acum pe transportul feroviar şi înfiinţează Blue Line Căi Ferate.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav