Boagiu a invitat investitorii sa investeasca in autostrada Sibiu-Pitesti E-mail
Agnita are echipa de mondiale Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a invitat investitorii din zona Golfului sa investeasca în constructia de autostrazi în România, referindu-se în special la Sibiu-Pitesti, transmite Mediafax. Aceasta a participat, marti, la o întâlnire cu delegatiile statelor din Consiliul de Cooperare al Golfului.

Peste 400 de participanţi, reprezentanţi ai celor mai puternice companii locale şi din ţările membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului au venit la Bucureşti, la forumul economic „Oportunităţi de Afaceri în Europa Centrală şi de Sud-Est". În cadrul acestei întâlniri, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat că instituţia pe care o conduce ar putea fi definită "ca o sugativă de bani europeni" pentru construcţia coridoarelor de transport pan-europene IV şi IX. Aceasta a afirmat că pentru finalizarea autostrăzilor de pe coridorul IV şi IX, autostrăzile Comarnic - Braşov şi Tg. Mureş - Iaşi - Ungheni, toate cu o lungime de aproape 870 de kilometri, mai sunt necesari 13,5 miliarde de euro.

Oficialul a invitat investitorii din zona Golfului să investească în construcţia de autostrăzi în România, referindu-se în special la Sibiu-Piteşti, proiect fără sursă de finanţare estimat la trei miliarde de euro şi care va fi realizat prin parteneriat public-privat.

Şi preşedintele Traian Băsescu, prezent la deschiderea forumului, a îndemnat oamenii de afaceri din zona Golfului să investească în infrastructura românească. „Este adevărat, România beneficiază de sume importante alocate de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere şi feroviare. Nu va fi însă suficient. Chiar dacă până în 2015 avem la dispoziţie 5 miliarde de euro de la Uniunea Europeană, cu certitudine România are nevoie de investiţii mult mai mari pentru a-şi dezvolta reţeaua de autostrăzi şi a-şi moderniza reţeaua de căi ferate. Este un alt loc în care cine vrea să investească poate să investească, cu atât mai mult cu cât, de curând, avem şi o lege favorabilă pentru parteneriatul public-privat", a declarat şeful statului.


Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav