Boc ~ Centura Sibiului va fi gata in acest an E-mail
Boc: Centura Sibiului va fi gata în acest an Problemele administraţiei sibiene i–au aşezat la aceeaşi masă pe premierul Emil Boc, pe prefectul Constantin Trihenea, pe primarul Klaus Iohannis şi pe Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean. Centura Sibiului şi cea a Mediaşului, situaţia spitalului de urgenţă şi disponibilizările din administraţia locală au fost temele principale de discuţie între cei patru.

Mai mult, Emil Boc a făcut scurte vizite la Primăria Sibiu şi Consiliul Judeţean, pentru a discuta problemele cu care se confruntă aceste instituţii. Totodată, cu toate că s–a anunţat că premierul va fi însoţit de Adriean Videanu, ministrul Economiei, acesta din urmă nu a mai ajuns la Sibiu.

Emil Boc nu şi-a mai respectat programul tradiţional al ultimelor vizite când a mers pe şantierul centurii ocolitoare a Sibiului. De data aceasta a preferat să se informeze asupra mersului lucrărilor, la sediul Prefecturii, unde s-a întâlnit cu prefectul Constantin Trihenea, primarul Klaus Iohannis şi preşedintele CJ Martin Bottesch. Emil Boc a declarat că ambele tronsoane ce compun centura ocolitoare a municipiului Sibiu vor fi finalizate în acest an. Astfel, până la 31 august 2010 va fi terminat primul tronson al centurii, iar până în 31 decembrie 2010 va fi finalizat şi tronsonul doi. "Am venit la Sibiu în calitate de prim-ministru. Centura Sibiului va fi gata anul acesta. Primul tronson al centurii, în lungime de 14,8 km va fi gata în 31 august. În acest moment, peste 70 la sută din lucrări sunt gata.

 Valoarea investiţiei pentru acest tronson este de 48 milioane de euro. În ceea ce priveşte tronsonul doi, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar în luna februarie, firma câştigătoare (n.red. - Vectra Service), îşi va face organizarea de şantier. Chiar dacă termenul pentru finalizarea acestui tronson doi este 2011, lucrările vor fi finalizate la 31 decembrie 2010 în urma discuţiilor cu constructorul. Finanţarea pentru centura Sibiului este asigurată", a spus premierul Boc, în cadrul conferinţei de presă. Tot aici, a declarat că în acest an pentru dezvoltarea infrastructurii în judeţul Sibiu în 2010 vor fi repartizate 50-60 milioane de euro, bani veniţi şi în urma intervenţiilor parlamentarilor PD-L de Sibiu. În ceea ce priveşte construcţia de locuinţe ANL, Emil Boc a spus că în 2010 vor fi finalizate 395 de apartamente (128 în Mediaş, 183 în Sibiu, 44 în Avrig şi 40 în Ocna Sibiului), iar în 2011 vor fi construite 112 apartamente (31 în Agnita, 36 în Tălmaciu şi 44 la Mediaş).

De asemenea, în acest an vor fi finalizate două săli de sport la Ocna Sibiului şi Şura Mică şi un bazin de înot la Mediaş. Referitor la centura ocolitoare a municipiului Mediaş, primul ministru a declarat că proiectarea va fi gata în acest an, urmând să se demareze şi lucrările efective. Un capitol special a fost locaţia viitorului spital de urgenţă din Sibiu. "Mă voi implica direct la Ministerul Apărării, pentru ca Sibiul să aibă o locaţie stabilită", a spus Emil Boc. Totodată, a vorbit şi despre alocaţiile bugetare în 2010. "Nimeni nu va fi neplătit în 2010. Se vor face suplimentări de fonduri acolo unde este nevoie". Înaintea conferinţei de presă de la Prefectură, la care a fost însoţit de prefectul Constantin Trihenea, de primarul Mediaşului, Teodor Neamţu, de directorul Romgaz, Marcel Piteiu, şi de directorul Transgaz, Florin Muntean, premierul a avut o întâlnire cu toţi directorii direcţiilor deconcentrate din judeţ.

Dublă întâlnire cu Iohannis

Ieri, Emil Boc s-a întâlnit de două ori cu primarul Klaus Iohannis. Prima dată la Prefectură şi apoi l-a vizitat pe primarul Sibiului în Primărie, însă declaraţiile au fost destul de scurte. "Am vorbit despre centura Sibiului, centura Mediaşului, bugetul pe 2010, situaţia disponibilizărilor din administraţie, finanţările din învăţământ şi problemele specifice ale Sibiului. Problemele sunt destul de complicate. Nu am ce să-i reproşeze premierului. Temele au fost primite cu seriozitate şi au o şansă bună de rezolvare", a spus Klaus Iohannis, imediat după întâlnirea de la Prefectură. Apoi discuţia dintre cei doi a continuat la Primăria Sibiu. "Contaţi pe sprijinul Guvernului", au fost ultimele cuvinte adresate de Emil Boc lui Klaus Iohannis, la plecarea din Primărie.

Emil Boc s-a îndreptat apoi pe jos către Consiliul Judeţean, pentru a se întâlni şi cu Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean. Fiind ultimul punct pe agenda vizitei, Emil Boc nu a mai făcut declaraţii de presă, lăsându-l pe Martin Bottesch să puncteze discuţia dintre ei. Astfel, printr-o adresă înmânată premierului, Martin Bottesch a făcut câteva propuneri concrete privind admnsitraţia locală, dar a cerut şi suplimentări de fonduri. Şeful judeţului a cerut deblocarea ocupării prin concurs a posturilor/funcţiilor unice, deoarece există pericolul de blocare a activităţii instituţiilor de asistenţă socială; accelerarea verificării proiectelor POR la Agenţiile de Dezvoltare Regională şi la Ministerul Dezvoltării şi Turismului (la cele 4 proiecte POR pentru care există contract de finanţare semnat, media timpului care a trecut între depunerea proiectului şi semnarea contractului este de peste 13 luni.), realocarea sumelor necheltuite la alte programe sau la alte axe POR pentru axa 2.1 (reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane) şi accelerarea derulării procedurilor în cazul proiectelor din POS Mediu (ex: Infrastructura de apă, Managementul deşeurilor).

Totodată, Martin Bottesch a mai cerut suplimentarea fondurilor pentru asistenţă socială (lipsă aproximativ 3 milioane lei pentru a asigura funcţionarea instituţiilor pe întregul an 2010) şi pentru întreţinerea drumurilor judeţene (ar trebui cel puţin 8 milioane lei în plus faţă de alocările actuale pentru a desfăşura această activitate în condiţii normale). Emil Boc s-a întâlnit, ieri, şi cu mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, la sediul Mitropoliei Ardealului. "A fost un moment de bucurie pentru noi. Am vorbit şi despre ajutorul pe care ni-l poate da, mai ales că acum cultele se află direct în subordinea premierului Boc", a spus mitropolitul.

Retrasib, model de reuşită economică în criză

Emil Boc a vizitat, ieri dimineaţă, societatea Retrasib Sibiu, firmă axată pe producerea de transformatoare şi autotransformatoare de înaltă tensiune şi mare putere. Este una dintre cele mai puternice companii de profil din Europa, având preconizată pentru acest an o cifră de afaceri de 50 milioane de lei. Premierul Boc a putut asista, pe timpul vizitei în societate, la lucrările de ansamblare a celui mai mare transformator electric din punct de vedere gabaritic, cu o putere de 250 MV/A şi urmează să fie furnizat în luna martie societăţii Transelectrica. "Este un model de reuşită economică în criză. Putem să devenim competitivi pe piaţa internaţională. Astfel de realizări, pot să aducă bani în România prin relaţiile comerciale cu alte state. În această criză se întâmplă şi lucruri bune", a spus Emil Boc, care a luat parte şi la testarea unui transformator în condiţiile meteorologice nefavorabile. Pe timpul vizitei în fabrică, premierul a stat de vorbă cu angajaţii societăţii şi a felicitat conducerea firmei pentru managementul performant.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav