Bottesch Reducerea personalului ar aduce pierderi institutiei E-mail
bottesch reducerea personalului Consiliul Judeţean Sibiu (CJ) se confruntă cu un deficit de ingineri de construcţii la Servicul de Drumuri şi Poduri şi funcţioneză cu un număr prea mic de angajaţi la Serviciul Managementul Proiectului. Din cele 145 de funcţii existente în statul de funcţii, 110 sunt efectiv ocupate. Preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, spune că o eventuală reducere a personalului ar aduce pierderi instituţiei.

Consiliul Judeţean Sibiu are, în prezent, ocupate 110 posturi, iar în cursul anului se vor reduce la 107, după ce trei dintre actualii angajaţi vor îndeplini condiţiile legale pentru a se pensiona. Cele mai mari probleme există la Serviciul Drumuri şi Poduri, unde instituţia se confruntă cu un deficit de ingineri în construcţii. „Noi am scos la concurs un post de inginer construtor, însă nu au fost candidaţi, iar postul a rămas liber. Ne confruntăm cu o situaţie destul de îngrijorătoare, pentru că, în momentul de faţă, sunt în construcţie câteva drumuri”, a explicat Martin Bottesch.

Potrivit aceleiaşi surse, la fiecare cinci posturi, unul este vacant. „Instituţia funcţionează, dar e greu să lucrezi cu un deficit de personal”, a mai spus Bottesch.

Personal insuficient pentru proiectele europene

Serviciul Managementului Proiectului este un alt departament din cadrul Consiliului Judeţean care funcţionează cu un număr redus de personal. Potrivit lui Martin Bottesch, situaţia pentru acest an este sub control, însă vor apărea probleme anul viitor când CJ va avea în derulare încă cel puţin trei proiecte cu finanţare europeană. „Unii angajaţi vor face parte din mai multe echipe de proiect, există, însă, o limită a capacităţii de muncă”, spune preşedintele CJ Sibiu.

Disponibilizătile ar bloca instituţia

„Reducerea personalului în situaţia în care se află Consiliul Judeţean nu este posibilă. Instituţia nu ar mai putea funcţiona în condiţii bune”, spune Martin Bottesch, care respinge şi ideea acordării unui concediu de 10 zile fără plată bugetarilor. „Acest lucru va însemna o perturbare gravă a activităţii consiliului, o rămânere în urmă în cea ce priveşte proiectele, care tot în bani se măsoară”, spune Martin Bottesch.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav