Brazii apar in decembrie E-mail
brazi Traditionalii brazi de Craciun se vor vinde, si in acest an, in Piata Vasile Aaron. Directia Silvica este autorizata sa taie maxim 13.500 de brazi si molizi. Dar sibienii nu si-i vor putea alege decat dupa data de 3 decembrie. Deocamdata, in vanzare sunt pusi doar brazii artificiali. Pretul acestora pleaca de la 100 de lei si ajunge chiar la 800 de lei.

Sibienii se pregatesc temeinic de Craciun, inca de pe acum. Multi au dat deja iama in marile magazine din oras pentru a-si cumpara brazii de Craciun. Nu pe cei veritabili, ci pe cei artificiali. Sibienii care prefera brazii naturali mai au de asteptat pana in 3 decembrie. Reprezentantii Directiei Silvice Sibiu au declarat ca doar in jurul datei de 25 noiembrie se vor ocupa de taierea masiva a brazilor, pentru a ajunge proaspeti in casele sibienilor. Brazii si molizii vor fi „recoltati“ din Ocoalele Silvice Avrig si Arpas.

Maxim 13.500 de brazi

„Suntem convinsi ca vom vinde multi brazi, la fel ca si anul trecut, dar nu am inceput sa ne ocupam de taierea lor, deocamdata. Este devreme. Nu are rost sa ii aduncem asa repede, cand lumea ii va cumpara doar din decembrie. Oricum, avem deja semnale ca sibienii sunt interesati de achizitionarea brazilor naturali, pe care ii punem noi la dispozitia cumparatorilor“, precizeaza Ilie Troanca, director coordonator adjunct tehnic al Directiei Silvice Sibiu. In acest an, Directia Silvica a primit autorizatie de taiere pentru maxim 13.500 de brazi. In prima faza, vor fi taiati circa 10.000, urmand ca restul sa fie adusi pe piata daca exista cerere.

Preturi de anul trecut

Preturile brazilor care vor infrumuseta casele sibienilor vor fi similare celor de anul trecut. Cu mici rotunjiri in sus, dupa cum a subliniat Ilie Troanca. Ca si in 2008, punctul de desfacere va fi Piata Vasile Aaron. Anul trecut, un brad cu inaltimea cuprinsa intre 0,70 si 1,30 metri costa 25 de lei, unul care masura intre 1,30 si 2 metri costa 30 de lei, iar unul care masura intre 2,10 si 3 metri valora 35 de lei. Evident, pomii de Craciun care depaseau inaltimea medie, erau mult mai scumpi, cum vor fi si anul acesta. Un brad intre 3 si 6 metri costa 500 de lei, pe cand unul de peste 6 metri ajungea chiar la 1.000 de lei. Tot cam atat vor scoate sibienii din buzunar si in acest an. Molizii sunt, insa, mai ieftini: intre 0,7 si 1,3 metri - 12 lei, intre 1,3 si 2 metri - 18 lei si cei de 2,1 - 3 metri - 24 de lei.

Brazii artificiali se vand bine

Daca brazii naturali se lasa asteptati, cei artificiali stau deja frumos aliniati in marile magazine. Sibienii au inceput deja sa ii achizitioneze, majoritatea optand pentru brazii inalti de 1,80 - 2,40 metri. Brazii foarte inalti nu prea au cautare, deocamdata. „Noi am primit brazi inca de la inceputul lunii si am constatat ca se vand foarte bine. Brazii artificiali pe care ii comercializam sunt de cea mai buna calitate. Cu siguranta, se vor vinde mult mai multi incepand cu luna decembrie, desi nici acum nu ne putem plange de lipsa de cumparatori“, spune Madalina Parvu, lucrator comercial la unul dintre supermarket-urile din Sibiu. Preturile brazilor artificiali pot fi considerate avantajoase, avand in vedere faptul ca acestia pot fi folositi mai multi ani la rand. Preturile pornesc de la 100 de lei si ajung chiar pana la 800 de lei, in cazul brazilor inalti de peste 3 metri.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav