Brukenthal a primit premiul Uniunii Europene pentru Educatie E-mail
premiu brukental Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, devine, astfel, primul muzeu care a primit premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural, “Europa Nostra”, pentru categoria “Educaţie, instruire şi conştientizare”. Gala de decernare a premiilor va avea loc în luna iunie şi va putea aduce muzeului sibian şi suma de 10.000 de euro.

Proiectul "câstigător" al muzeului este Programul de Pedagogie Muzeală “Descoperind Muzeul”, lansat în septembrie 2008 şi coordonat de Secţia Educaţie, Marketing şi Comunicare a muzeului, care, a adus în salile de expoziţie ale Muzeului Brukenthal peste 10.000 de vizitatori din rândul elevilor, de la lansare. “Prin acest proiect am încercat să facem muzeul un spaţiu familiar pentru elevi, în special pentru cei din ciclul primar. Ne-am axat foarte mult pe latura de instruire şi conştientizare a opiniei publice asupra patrimoniului. În 2008, am avut 1587 de vizitatori, în cadrul acestui program, în 2009, 2341, iar în primele luni ale acestui an numărul de vizitatori a ajuns la 7750”, a explicat şefa secţiei de Educaţie, Marketing şi Comunicare a muzeului, Dana Hrib şi coordonatoarea programului. În total, din septembrie 2008, au fost organizate 36 de proiecte tematice şi nouă expoziţii temporare.

Premile “Europa Nostra” se acordă din 2002 şi evidenţiază cele mai mari realizări în menţinerea şi conservarea moştenirii culturale a Europei. Anul acesta, se acordă premii pentru 29 de instituţii din 15 ţări, printre care se numără şi Muzeul Naţional Brukenthal. Categoriile pentru care se acordă premii sunt Cercetare, Conservare, Voluntariat şi Educaţie, Instruire şi Conştientizare. Gala de acordare a premiilor va avea loc pe 10 iunie, la Istanbul, Turcia. În cadrul ceremoniei, şase dintre participanţi vor avea ocazia de a câştiga un premiu de 10.000 de euro. “Câştigătorii vor fi anunţaţi doar atunci. E o surpriză a galei. Sperăm ca Brukenthalul să câştige un astfel de premiu pentru că ne-ar prinde foarte bine această sumă”, a declarat Dana Hrib.

Potrivit aceleiaşi surse, costurile programului de pedagogie muzeală au ajuns la aproximativ 3000 de euro.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav