Bugetul judetului are o lipsa de 10 milioane de euro E-mail
Bugetul judetului are o lipsa Bugetul Consiliului Județean Sibiu este construit pe un deficit de peste 41,9 de milioane de lei, se arată în proiectul de buget pe 2011, proiect ce va fi supus votului consilierilor județeni în ședința județului.

Diferența de aproape 42 de milioane de lei între venituri și cheltuieli va fi acoperită din economiile realizate în ultimii ani, economii totale de aproximativ 70 de milioane de lei. Anul trecut, autoritățile județene anunțau un buget imens, a cărui creștere calculată la 61% era bazată mai ales pe atragerea de fonduri europene.Bugetul propus spre aprobare consilierilor județeni de către conducerea CJ Sibiu arată foarte diferit de ceea ce, în urmă cu două luni, prezenta Martin Bottesch (foto), președintele CJ Sibiu. La începutul lui decembrie anul trecut, acesta preconiza venituri la bugetul județean de 359 de milioane de lei și cheltuieli egale.

Noile calcule aplicate la calcularea bugetului, însumează venituri de 327,18 milioane de lei. Cheltuielile sunt mult mai mari, chiar mai mari decât anunța Bottesch în decembrie anul trecut: proiectul de buget pe 2011 prevede cheltuieli de 369 de milioane de lei.

Deficitul bugetului județean ar putea crește

Peste cele zece milioane de euro deficit anunțat de la bun început, CJ Sibiu se pregătește să mai înregistreze diferențe între venituri și cheltuieli de mai bine de un milion de euro în cursul acestui an: ”Se aprobă utilizarea temporară din excendetul anilor precedenți a sumei de 5.000.000 de lei în cazul înregistrării unor goluri de casă provenite din decalaje între venituri și cheltulielile anului curent, precum și pentru acoperirea definitivă a eventualului deficit bugetar rezultat la finele anului 2011”, se arată în proiectul de buget al CJ Sibiu.

Ordine inversată: transporturile depășesc asistența socială

După cum era obiceiul încă de la înființarea instituției județene, cei mai mulți bani mergeau către finanțarea cheltuielilor sociale: cu persoanele cu handicap și cu diferitele categorii de copii, fie întreținuți din cheltuiala statului, fie asistanți prin diferite metode. Anul acesta, însă, cele aproape 104 milioane de lei alocate capitolului Protecție socială sunt depășite de cele 119 milioane de lei alocate la Transporturi. Acest lucru se datorează proiectelor cu finanțare europeană care se derulează în acest an, proiectel de genul reabilitării drumului Sibiu – Agnita sau Poplaca – Orlat – Rășinari.


Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav