Bugetul Sibiului amanat E-mail
bugetul amanat Primarul Iohannis a retras proiectul şi a motivat decizia sa prin faptul că nu a fost suficient timp pentru a include în buget şi sumele venite de la stat. In şedinţa de ieri a Consiliului Local Sibiu s–au discutat 50 de proiecte, două au fost retrase, iar restul au fost aprobate, consilierul Livia Sava a criticat faptul că Primăria ar avea prea mulţi angajaţi.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a retras ieri, de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local proiectul pentru aprobarea bugetului local al municipiului Sibiu pe anul 2010, spunând că va convoca, cel mai probabil săptămâna viitoare, o şedinţă extraordinară pentru acest proiect. Iohannis a explicat faptul că retrage proiectul deoarece bugetul de stat a fost publicat doar miercuri în Monitorul Oficial, iar Direcţia Finanţelor nu a avut suficient timp pentru a face calculele şi a le trimite, iar, în plus, bugetul judeţului a fost aprobat doar ieri.

Pentru ca bugetul să fie discutat în şedinţa de ieri, unele comisii ar fi trebuit să ia decizii într-un interval de doar jumătate de oră. Şedinţa Consiliului Local a durat aproape o oră, timp în care consilierii locali au votat cele 50 de proiecte aflate pe ordinea de zi. Două au fost retrase, iar restul au fost aprobate, fără niciun vot împotrivă, ci doar cu câteva abţineri, la unele proiecte. Patru sibieni au luat cuvântul la finalul şedinţei, nemulţumiţi fiind ba de o stradă care aşteaptă să fie asfaltată, ba de o problemă tehnică cu un teren, sau de probleme legate de locuinţe.

Mulţi dar puţini

Consilierul local al Partidului Democrat Liberal, Livia Sava, s-a arătat nemulţumită, în timpul şedinţei de ieri, de faptul că în total, în aparatul propriu al Primăriei şi în serviciile sale, sunt angajate 1.605 persoane, din care 188 de posturi sunt vacante, număr mult prea mare în opinia sa. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte privind aprobarea statului de funcţii în serviciile Primăriei şi în aparatul propriu. Livia Sava a făcut o comparaţie cu anii 90, când în Primărie erau 50 de angajaţi, s-a referit la faptul că la Poliţia Comunitară sunt 300 de angajaţi, iar la Ordine publică 150 de angajaţi.

"Cifra raportată la populaţia oraşului mi se pare supradimensionată. Ar trebui să nu mai fie niciun eveniment, să fie o linişte totală în Sibiu cu o asemenea protecţie şi pază", a spus Livia Sava, continuând să se refere şi la numărul de angajaţi ai Teatrului Radu Stanca, la cei de la fondul locativ şi a încheiat spunând că dacă s-ar reduce numărul de angajaţi s-ar face o economie substanţială.

Iohannis i-a răspuns consilierului PDL, spunând că referirile ei sunt fie false, fie inexacte. "Dumneavoastră şi mulţi dintre sibieni trăiţi cu impresia că poliţiştii statului se ocupă de ordinea publică, Este greşit. Poliţiştii comunitari se ocupă de ordinea publică", a explicat Iohannis, adăugând că este mulţumit de activitatea acestora şi că dacă ar avea bani ar angaja mai mulţi poliţişti comunitari. Primarul Sibiului a continuat să facă comparaţie cu unele oraşe europene, comparabile cu Sibiul ca număr de locuitori şi ca suprafaţă, şi care au chiar şi de două ori mai mulţi angajaţi.

"După părerea mea decizia Guvernului de a bloca, pauşal şi fără o analiză, posturile este o greşeală", a continuat Iohannis, spunând că spre exemplu, la Direcţia Arhitect există 42 de poziţii de angajare şi de fapt sunt doar 15 angajaţi, deoarece posturile sunt blocate şi nu s-au mai putut face angajări. "Este greşit că nu putem angaja sibieni pe banii noştri", a mai spus primarul Sibiului. "Să nu credeţi că noi trăim mulţi într-un spaţiu mic şi aşteptăm să treacă timpul. În Primărie lucrează oameni serioşi", a încheiat Iohannis. Concesionează lacul de la Zoo

Tot ieri a fost aprobat un proiect privind concesionarea lacului de agrement nr. 1 din incinta Grădinii Zoologice din Sibiu. Practic este vorba despre cele 4,4 hectare pe care se întinde luciul de apă, despre debarcader şi despre 22 de ambarcaţiuni, dintre care 12 bărci şi 10 hidrobiciclete. În raportul ataşat proiectului de hotărâre, decizia de concesionare este motivată prin faptul că în acest fel vor fi deblocaţi angajaţii care se ocupă cu închirierea ambarcaţiunilor şi vor putea să se ocupe de îngrijirea animalelor şi a spaţiilor din Grădina Zoologică, în condiţiile în care posturile în administraţia publică sunt blocate.

Concesiunea se va face pe o perioadă de un an, fără posibilitatea de prelungire, iar redevenţa anuală pe care firma care va obţine administrarea lacului ar fi trebuit s-o plătească a fost iniţial de minim 90.744 lei, iar printr-un amendament a fost redusă cu 20%. Tot printr-un amendament s-a stabilit ca tariful să fie de 15 lei pe 30 minute, iar bărcile să nu fie retrase de pe lac înainte de 30 noiembrie.

10 autobuze noi

Tot ieri a fost aprobat un proiect pentru un credit de 2 milioane de euro pe care societatea de transport în comun Tursib îl ia de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.
Cu aceşti bani, care cel mai probabil vor veni în câteva luni, Tursib va cumpăra încă 10 autobuze noi. Klaus Iohannis a explicat, ieri, la emisiunea Pulsul Adevărului de la Antena 1 Sibiu că este mulţumit de modul în care funcţionează Tursib cu noile trasee, apreciind că cele 10 noi autobuze sunt absolut necesare pentru ca noua strategie Tursib să funcţioneze la parametri optimi.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav