Bugetul Sibiului pe 2010 hacuit E-mail
bugetul 2010 Administraţia locală va supune votului consilierilor locali, în şedinţa de joi, un buget cu mai bine de 36 de milioane de lei mai mic decât cel estimat acum câteva zile.

Explicaţia: nu au fost alocaţi suficienţi banii de la bugetul de stat pentru plata salariilor profesorilor, a indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi a asistenţilor personali. Mai precis, la capitolul Învăţământ, suma propusă acum în bugetul local este de doar 83,2 milioane de lei, din care pentru cheltuieli de personal 72,8 milioane de lei. Sumele sunt clar insuficiente, din moment ce directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiu au fundamentat numai pentru cheltuielile de personal suma de 105,8 milioane de lei.

Cu toate acestea, Guvernul a cerut şi Parlamentul a aprobat ca pentru plata profesorilor din Sibiu să fie alocate numai 72,2 milioane de lei. La fel, bugetul alocat municipiului Sibiu are de suferit şi la capitolul Asistenţă socială. "Necesarul de resurse pentru salariile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav şi pentru indemnizaţia persoanelor cu handicap grav este pentru anul 2010 de 9,14 milioane de lei. Având în vedere că în anul 2010 alocaţiile de la bugetul de stat sunt mai mici cu 35% faţă de alocaţiile anului 2009, iar potrivit Legii 330/2009 salariul minim pe economie a crescut de la 630 la 705 lei, plata salariilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav şi a indemnizaţiilor persoanelor cu handicap grav este asigurată doar pentru primele nouă luni ale anului 2010", se arată în proiectul de buget al municipiului Sibiu.

Şi cum criza trebuie să lovească mai peste tot, nici creşele nu au bani pentru întreg anul 2010. "Necesarul fundamentat cu această destinaţie este de 3,02 milioane de lei. Resusrsele asigurate sunt în sumă de 2,53 de milioane de lei, din care de la bugetul de stat 906.000 lei şi din venituri proprii ale bugetului local 1,62 milioane de lei. Având în vedere că alocaţiile de la bugetul de stat pentru anului 2010 s-au redus cu 35% faţă de anul 2009, finanţarea creşelor este asigurată pentru primele zece luni ale anului 2010". Deocamdată, reprezentanţii Instituţiei Prefectului nu au oferit niciun răspuns faţă de această situaţie. Bugetul municipiului Sibiu pe 2010 este calculat la venituri şi cheltuieli de 287,68 de milioane de lei. Săptămâna trecută, înainte ca administraţia centrală să publice alocarea fondurilor de stat în urma adoptării bugetului de stat, Primăria Sibiu anunţa un buget de venituri şi cheltuieli de 323,05 milioane de lei.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav