Caietele lui Eminescu au fost donate Bibliotecii ASTRA E-mail
Caietele lui Eminescu Academia Română a donat bibliotecii sibiene cele 24 de volume care cuprind caietele eminesciene.

Proiectul a fost iniţiat de Eugen Simion încă din 2004, pe când acesta ocupa funcţia de preşedinte al Academiei, şi a fost finalizat la 15 ianuarie 2009, la 120 de ani de la dispariţia poetului naţional.

Caietele cuprind facsimilele manuscriselor lui Eminescu, adică cele 45 de caiete donate de Titu Maiorescu, în 1902, Academiei Române, plus manuscrise aflate în biblioteci din Iaşi, Cluj şi în Arhivele Statului din Iaşi şi Bucureşti.

Ediţia a fost coordonată de Eugen Simion şi a apărut la Editura Academiei Române, în parteneriat cu Editura Enciclopedică, iar fiecare volum este însoţit de un DVD ce cuprinde varianta electronică a facsimilelor.

Caietele Eminescu reprezintă unul din cele mai importante proiecte ale culturii româneşti de după al Doilea Război Mondial. „Publicarea Caietelor lui Eminescu reprezintă, indiscutabil, proiectul cel mai important al culturii române la începutul acestui mileniu. Trei generaţii de intelectuali, începând cu Nicolae Iorga, continuând cu Perpessicius, G. Călinescu, C. Noica şi cu cei care i-au urmat, s-au străduit să reproducă aceste foi aflate pe punctul de a se destrăma”, declara criticul literar Eugen Simion, pentru revista Cultura, la începutul anului.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav