Cainii comunitari au adapost E-mail
Cainii au adapost Cainii comunitari din Sibiu se vor bucura de un acoperis deasupra capului, dar si de tratament de specialitate si hrana zilnica. Aceasta, deoarece Primaria Sibiu a dus la bun sfarsit lucrarile de amenajare si de dotare a adapostului destinat cainilor comunitari, iar acesta este deja functional. Cainii maidanezi din Sibiu vor beneficia acum de un tratament decent, in adapostul din Dealul Gusteritei, care a fost dat in folosinta vineri.

Primarul a explicat ca, totusi, problema cainilor fara stapan nu a fost solutionata in totalitate. „Am finalizat o lucrare foarte importanta, atat ca si costuri si amploare, dar si ca importanta pentru comunitate. Adapostul a fost construit cu respectarea normelor europene si este un pas important in rezolvarea problemei cainilor comunitari din Sibiu. Vreau insa sa subliniez faptul ca rezolvarea acestei probleme va fi de durata, conform prevederilor legale", a spus primarul Klaus Johannis. Valoarea contractului a fost de 921.985,99 lei, fara TVA. Lucrarile la adapostul cainilor comunitari au inceput in primavara anului 2009, iar in baza acestui contract s-a ridicat o cladire cu regim de inaltime parter, care este formata din hol de acces, sala de chirurgie-eutanasiere, camera de frig, grup sanitar cu vestiar si dusuri, depozit de hrana pentru caini, sala de mese pentru personal, precum si alte spatii.

48 de padocuri

Pe terenul din Dealul Gusteritei, in suprafata, de aproximativ 3.010 metri patrati, s-au amenajat o parcare cu sapte locuri, un numar de 48 de padocuri, garduri care delimiteaza accesul adapostului, precum si curtea de alergare. De asemenea, fiecare padoc este amenajat pentru un numar de patru caini, iar fiecare caine are cusca individuala. Pe langa partea de cladiri, a fost necesara viabilizarea zonei in care au fost construite cladirile care compun structura adapostului. Dupa cum au precizat autoritatile, au fost efectuate lucrari de introducere a retelelor de utilitati, a fost amenajat iluminatul public, dar si drumul de acces catre adapost, ca drum forestier. Adapostul este deservit de o centrala termica proprie si a fost creat un put de apa. Foarte important este faptul ca adapostul este dotat cu o microstatie de epurare a apelor reziduale. Serviciul de Gestionare a Cainilor fara stapan a achizitionat o autoutilitara care va permite transportarea custilor. Adapostul va fi deservit de un medic veterinar, un tehnician veterinar si sase ingrijitori. Odata cu deblocarea angajarilor in administratia publica, municipalitatea va mai angaja personal, daca este necesar.

Nu-i vor brusca

Cainii comunitari vor fi ridicati in baza unui grafic saptamanal realizat de Serviciul specializat, dar si in baza sesizarilor primite de la cetateni. Dupa cum au dat asigurari specialistii, prinderea cainilor se va realiza cu mijloace netraumatizante, cu ajutorul unor crose speciale sau prin anesteziere, in cazul cainilor agresivi. Cainii astfel prinsi vor fi transportati la adapost unde va fi efectuata vaccinarea antirabica, sterilizarea, deparazitarea si crotalierea. Cainii vor ramane in adapost pentru o cel mult o saptamana, urmand sa fie repusi in teritoriul de unde au fost prinsi. Cainii care au fost capturati in centrul istoric, in zona scolilor, gradinitelor si parcurilor nu vor fi repusi in aceste locatii, ci la periferie.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav