Campanie de prevenire a accidentelor rutiere pe DN~uri E-mail
Campanie de prevenire accidente rutiere Sibiul va participa, din această lună şi până la sfârşitul anului, la o campanie naţională ce vizează reducerea numărului de accidente rutiere pe drumurile naţionale. De altfel, segmentele de drum naţional 1 şi 7, ce transitează judeţul Sibiu, se află în atenţia poliţiştilor sibieni ca „puncte negre” ale judeţului sau zone cu grad ridicat de producere a accidentelor rutiere.

Campania a început luni, 2 noiembrie şi va continua până la sfârşitul acestui an. Pe parcursul celor două luni vor fi desfăşurate acţiuni de informare a conducătorilor auto şi prevenire a accidentelor rutiere pe drumurile naţionale din ţară. „Sibiul se implică şi el pentru că este tranzitat ce DN 1 şi DN 7. Vor avea loc acţiuni de informare a participanţilor la trafic prin împărţirea de pliante cu caracter educativ şi prin informarea lor asupra riscurilor la care se expun în trafic.

De asemenea, cele două segmente de drum naţional vor fi mult mai atent supravegheate de echipaje de poliţie. Pe DN 7 vor fi agenţi care vor supraveghea traficul în fiecare zi a săptămânii, iar pe DN 1 vor fi amplasate trei aparate radar pentru supravegherea, în permanenţă, a traficului. Vom colabora cu cei de la Compania de autostrăzi şi drumuri naţionale pentru remedierea deficienţelor de semnalizare rutieră. În fiecare zi poliţia judeţului va afectua acţiuni de control pentru combaterea vitezei şi depăşirea neregulamentară”, a spus din partea Serviciului Poliţiei Rutiere, Bogdan Maxim.

DN 1, cele mai multe accidente în 2009

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii IPJS, mai mult de jumătate dintre accidentele rutiere grave ce au avut loc, în acest an, pe drumurile naţionale din judeţ, s-au petrecut pe DN 1. Nu mai puţin de 37 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 73 s-au ales cu răni grave, după ce reprezentanţii Poliţiei Rutiere au înregistrat, de la începutul anului şi până în prezent, 79 de accidente rutiere grave pe drumurile naţionale. „68 la sută din numărul total de accidente petrecute pe drumurile naţionale din judeţ au avut loc pe DN 1, iar restul de 32 la sută pe celelalte segmente de drum naţional care tranzitează judeţul nostru”, mai spune Bogdan Maxim.

Pe DN 1, cele mai multe accidente au avut loc lunea, între orele 6-8 dimineaţa şi 15-18 după amiaza, vineri, în intervalul orar 17-21 şi duminica, între orele 15-17 şi 19-22. Pe DN 7, zilele cu cea mai mare frecvenţă de producere a evenimentelor rutiere sunt miercuri, în intervalul orar 7-10 dimineaţa şi sâmbătă, în intervalul orar 16-22, potivit unui raport oficial întocmit de reprezentanţii IPJS.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav