Carmen - un spectacol in premiera absoluta E-mail
carmen la sibiu Piaţa Mare se transformă astăzi, de Ziua Bunelor Maniere, în sală de spectacol. Iubitorii dansului şi ai muzicii sunt aşteptaţi în inima Sibiului, la ora 21, pentru a "gusta" un spectacol unic în lume, prin viziune şi punere în scenă, după cum a spus Ovidiu Dragoman, directorul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu. Baletul, opera şi muzica clasică, dansatori, muzicieni şi cântăreţi din ţară şi din străinătate îşi dau mâna pentru a da viaţă personajelor imaginate de Georges Bizet, pentru una dintre cele mai frumoase creaţii ale lumii: "Carmen".

Pe ultima sută de metri

Carmen, Don Jose, Escamillo, Micaela, Dancairo, Remendado sau Mercedes sunt doar o parte dintre personalităţile cu care publicul va lua contact în această seară. Personalităţi relevate atât prin operă, cât şi prin dans, totul desfăşurându-se pe aceeaşi scenă din Piaţa Mare. Spectacolul se bucură de o distribuţie uriaşă, cei cel puţin 150 de artişti şi decorul minimalist, promiţând să ţină publicul cu sufletul la gură, în timp ce află povestea senzualei şi năbădăioasei Carmen.

Cel puţin 700 de iubitori ai artelor şi-au achiziţionat până ieri dimineaţă bilete pentru spectacolul "Carmen", după Georges Bizet. Ele mai pot fi cumpărate până astăzi, la ora 13.30, de la Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, la preţul de 10 lei, respectiv 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

"Carmen", o poveste

"Carmen" este una dintre cele mai îndrăgite opere ale lumii, care în această seară aduce Sevilla la Sibiu, într-o poveste despre dragoste, gelozie şi moarte. Opera se deschide cu o piaţă din Sevilla, unde soldaţilor care se amuză pe seama trecătorilor, le este trezit interesul de către Micaela, o tânără venită de la ţară pentru a-l căuta pe Don José, iubitul ei. Carmen intră în scenă odată cu muncitoarele de la manufactura de tabac, şi încearcă să-l provoace pe Don Jose.

În timp ce Micaela şi Don Jose rememorează amintiri legate de satul natal, la manufactură izbucneşte un scandal. Carmen este arestată în urma acestuia, dar reuşeşte să scape vrăjindu-l pe Don Jose, căruia îi promite o revedere. Mai târziu, la hanul lui Lilas Pastia, ţiganii şi contrabandiştii se întâlnesc la petrecere, lor alăturându-se şi toreadorul Escamillo. Toreadorul a fost cucerit de farmecul frumoasei Carmen şi îi propune să-l urmeze. Carmen îl aşteaptă, însă, pe Don Jose, pentru care mai apoi cântă şi dansează. O conjunctură nefericită nu îi mai permite lui Don Jose să se mai întoarcă la garnizoană, el alăturându-se contrabandiştilor.

Curând, însă, Don Jose constată că nu se mai bucură de dragostea frumoasei Carmen şi este ros de păreri de rău că a dezertat. La rândul său, Carmen, află din cărţi că va muri curând, în timp ce Micaela îi aduce lui Don Jose o veste tristă: mama sa este pe moarte. Eroul nostru pleacă, chinuit de gândul că între timp, Carmen se îndrăgostise de Escamillo. Ultimul act al operei îi aduce faţă în faţă pe Carmen şi Escamillo care îşi mărturisesc iubirea. Don Jose este martorul declaraţiilor lor, care în final, înnebunit de gelozie o ucide pe Carmen.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav