Casa Albastra restaurata in totalitate E-mail
Casa albastra restaurata in totalitate Lucrările de reabilitare a Casei Albastre, ultimul dintre corpurile Muzeului Naţional Brukenthal intrat în restaurare, au fost finalizate. Noua „faţă” a clădirii a fost arătată publicului şi autorităţilor locale, joi, în cadrul unei ceremonii de deschidere.

Lucrările de restaurare au presupus reamenajarea totală a clădirii, atât în interior, cât şi în exterior. Potrivit reprezentanţilor muzeului, din luna octombrie a anului trecut, de când a fost dată spre folosinţă Galeria de Artă Românească, s-au executat lucrări de restaurare a laboratoarelor, a birourilor, în general a zonei administrative a instituţiei, iar în Curtea interioară a Casei Albastre s-a construit un garaj. Lucrările au durat 10 luni şi au avut la bază un împrumut de peste 800.000 de euro, luat de la Banca Mondială de Dezvoltare şi girat de Guvernul României. Casa Albastră devine, astfel, prima clădire monument restaurată printr-un împrumut al Guvernului.

Iohannis, mulţiumit de lucrare

Printre invitaţii la ceremonia de deschidre a Casei Albastre s-a aflat şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care s-a declarat mulţumit de calitatea lucrărilor. „Vreau să vă felicit pentru felul cum arată, acum, acestă clădire. Muzeul Naţional Brukenthal nu a mai arătat atât de bine de la înfiinţarea sa de către Samuel von Brukenthal. Orice schimbare adusă faţadelor clădirilor din Piaţa Mare este un lucru bun”, a spus Iohannis. Felicitările primarului s-au îndreptat şi asupra reprezentantului firmei de construcţii. „Aţi făcut o treabă foarte bună şi sperăm să mai realizaţi şi alte lucrări la noi în oraş”, au sunat vorbele primarului.

„De ce nu şi un muzeu al Sibiului?”

Primarul Sibiului a lansat ipoteza creării, la Sibiu, a unui muzeu al Sibiului. „De ce nu ar exista şi un muzeu al Sibiului, alături de alte muzee reprezentative ale oraşului?”, a spus Klaus Iohannis. „Muzeul s-ar încadra foarte bine între celelalte muzee”, a mai spus acesta. „Tema de casă” a fost luată în serios de directorul muzeului, Sabin Luca. „Ne vom gândi la eventuala posibilitate de a crea un astfel de muzeu. Vor mai fi multe proiecte la Muzeul Naţional Brukenthal, proiecte importante”, a finalizat Sabin Luca.

Pe lângă Galeria de Artă Românească, inaugurată anul trecut, anul acesta, în luna aprilie, a fost inaugurată Sala Polivalentă a clădirii.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav