Casa Corpului Didactic Sibiu va invita la expozitie E-mail
expozitie casa corpului didactic Inaugurată în iunie 2007 în cadrul Casei Corpului Didactic Sibiu, Expoziţia permanentă „Repere din Istoria Învăţământului Sibian reconstituie, prin intermediul obiectelor specifice o parte a atmosferei din şcoala sibiană de acum un secol. Mobilierul expoziţiei păstrează amprenta timpului, la fel şi documentele şcolare expuse care amintesc de caracterul multiconfesional şi multicultural al educaţiei din judeţul Sibiu.

Prin specificul ei expoziţia amintită se adresează întregii comunităţi şcolare sibiene, aici desfăşurându-se, din 2007 activităţi de informare, de documentare, într-un cuvânt, acţiuni de familiarizare a elevilor (studenţilor) şi dascălilor cu suita de valori şi personalităţi care au consacrat şcoala, cu toate transformările sau provocările sociale sau politice generate de trecerea timpului sau de conjuncturile istoriei. O altă dimensiune a proiectului expoziţional vizează caracterul său de spaţiu de resurse. Acestea facilitează demersurile de investigaţie ştiinţifică ce au ca finalitate devoalarea parcursului istoric al învăţământului sibian, la scara amplă a istoriei Transilvaniei.

Nu în ultimul rând, Repere din Istoria învăţământului sibian este o invitaţie la călătorie în timp, la regăsirea murmurului şcolar de odinioară, care parcă, din istorie ne cheamă, ne îndeamnă să-l descifrăm şi să –i lăsăm povestea să ne fascineze.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav